Viser 1 til 7 av 7 omtaler

Ei fantastisk og hjerteskjærende bok om et sårt og grusomt tema.
Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker måten boka er bygget opp. Vi møter Clay og boka starter med slutten og bygges videre til hvordan Clay mottar en eske med kassetter fra avdøde Hannah Baker. Jeg drives videre på samme måte som hovedpersonen, med skrekkblandet interesse lurer jeg på hva som vil bli fortalt på neste kassett. Det er ingen snakk om mental helse generelt, men heller om hvordan små hendelser tilsammen blir store for den det gjelder. Jeg synes boka gir et fint, og brutalt bilde på hvor vanskelige tenårene er.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Clay Jensen finner en eske med kassetter på trappa. Når han lytter til dem hører han stemmen til Hannah Baker som tok sitt eget liv to uker tidligere. Hun forteller at han er en av grunnene til valget hun tok. Hun forteller historien sin, og vi får møte mange personer som har en del av skylden for det som skjedde. Alle skal de motta kassettene og høre historien hennes.
Dette er et vanskelig og tungt tema, men boken er engasjerende og tankevekkende. Forfatterens måte å vise hvordan en ung jente blir påvirket av menneskene rundt seg er overbevisende og troverdig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

13 gode grunner

Anmeldt av Oscar Aga

13 gode grunner er en spennende og vakker bok, skrevet av den amerikanske forfatteren Jay Asher. Boka er en ungdomsroman som handler om alvorlige temaer som mobbing og selvmord.

En dag etter skolen finner Clay Jensen en pappeseke med kassetter stående på trappa. Kassettene er spilt inn av Hannah Baker, en jente som tok livet sitt 2 uker tidligere. Det er tretten forskjellige grunner adressert til tretten forskjellige personer. Tretten grunner for at hun tok livet sitt.

Clay skjønner ingen ting, han vet ikke hvorfor han er én av personene på listen til Hannah. Men han blir nødt til å høre på. Clay hører på Hannahs stemme gjennom hele natta. Han blir guidet rundt i byen og oppdager ting som vil forandre livet hans for alltid.

Boken forteller om en ung jentes liv og hvordan en liten ting kan bety mye for et menneske. Det jeg tror man kan lære av en bok som denne, er at du vet ikke hvor mye eller lite det skal til for å påvirke en annen person med dine ord og handlinger.

Jeg vil anbefale denne boken til alle ungdommer i 13-17 års alderen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En fantastisk ungdomsroman som er lett lest med mange tunge temaer som kan være vanskelige å snakke om . Anbefales som særemnet bok siden det er mye tekst mellom linjene som kan tolkes på ulike måter. Dette er en bok du må lese uten lange pauser mellom hver gang, noe som ikke er då vanskelig fordi du bare må lese videre

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en sterk bok som handler om alvorlige temaer som mobbing og selvmord. En bok som kan brukes i diskusjon på ungdomsskolen og oppover. Historien er gripende, men virkelig verdt å lese og tenke over.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

John LarsenTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenKirsten LundRuneAvaHarald KAud- HelenInge KnoffJulie StensethStig TIngunn SHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly DuckJan-Olav SelforsHeidi L