Viser 1 til 3 av 3 omtaler

Utrolig spennende om en del av historien vi hører svært lite om. Boka er vanskelig og legge fra seg, og har ett nyansert persongalleri. Usentimental, og til tider morsom. Miljøbeskrivelsene er veldig gode, nærmest som man kjenner heten og luktene. Anbefales på det varmeste! Kunne ikke vente på at bok nr 2 kom i pocket, og gikk til innkjøp av den dagen etter at nr 1 var utlest. Boka pirrer virkelig nysgjerriheten etter å lære mer om dansk/norsk kolonitid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka handler en gutts rømming fra Bergen til Karibien, St. Thomas, hvor han etterhvert bygde seg egen gård. Boka forteller om motsetningene i samfunnet og hvordan bl.a. slaver ble behandlet? Romanen omhandler kolonitiden for Danmark/Norge sist på 1600-tallet, en kanskje ukjent historie.
Boka er noe langtekkelig i begynnelsen, men tar seg opp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Året er 1672. Johannes er 16 år, og på flukt fra en forferdelig ugjerning. Han ankommer Bergen rett før et skip setter kurs mot øya St. Thomas i Karibien. Han får hyre på skipet, og flere måneder senere, ankommer de øya. Underveis har de kastet mange døde over ripa, men Johannes lever.
St. Thomas eies av Danmark-Norge, og samfunnet skal bygges opp ved hjelp av straffanger og slaver.
Johannes har lært at de sorte egentlig ikke er mennesker, men maskindeler i Det Vestindiske Kompanis maskineri. Likevel undrer han seg innimellom på om de kan være like menneskelige som de hvite.

Meget interessant om et ukjent tema.

Dette er første bok av fem om det dansk-norske koloniveldet (1672-1917).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ella_BPiippokattaCarine OlsrødVibekeKirsten LundAkima MontgomeryHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi L