Viser 1 til 10 av 29 omtaler

En bok som gir dypt inntrykk! God skrevet og åpner min forståelse på et for meg ganske ukjent tema.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fortsatt brennende aktuell.

Mye er snudd på hodet siden denne boka kom ut 2016. IS-kalifatet er borte; de to søstrene sitter med barna sine i en kurdisk-kontrollert fangeleir; og norske myndigheter (PST og UD) viser ikke lenger interesse for å bringe dem tilbake til hjemlandet. Likevel, To søstre borer fortsatt dypt i sakens opprivende forhistorie.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Historien om to ungjenter fra Bærum som reiser til Syria og en desperat far som forsøker å finne dem.

En oktoberdag i 2013 kommer ikke de to tenåringsjentene, Ayan og Leila, hjem til vanlig tid. Senere på kvelden kommer sjokkmeldingen: De er på vei til Syria. På jakt etter døtrene tar faren seg inn i det borgerkrigsherjede landet, en reise som skal føre ham inn i områder kontrollert av Den islamske staten (IS).

Dette er bare starten. I To søstre går Åsne Seierstad, den bestselgende og kritikerroste forfatteren av Bokhandleren i Kabul og En av oss, løs på et av de viktigste og mest kompliserte spørsmål i vår tid. Hvorfor radikaliseres muslimsk ungdom oppvokst i Vesten? Hva førte de to søstrene fra Kolsås til Kalifatet? Hvem er Ayan og Leila?

Les hele omtalen her

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De to tenåringssøstrene Leila og Ayan har planlagt det hele i 1 år. I oktober 2013 reiser de fra Norge til Syria for å bistå IS. Familien er knust, og tror det hele er en spøk. Eldstebroren, Ismael, reflekterer i ettertid over hvor radikale søstrene egentlig hadde blitt før de dro. Hvordan kunne de la det skje? Hvem har hjulpet dem? Hvor har de fått penger til reisen fra?
Det ender med at søstrenes far, Sadiq, reiser etter døtrene. De MÅ få jentene ut!

Meget god og viktig bok om radikaliserte ungdommer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken gir en dyp innsikt i hva som skjer når unge mennesker radikaliseres og bryter ut av samfunnet og familien de lever i. Skremmende fordi dette er et reelt alternativ for mennesker som søker etter et mål med tilværelsen og tilhørighet, og tragisk for de som mister noen de er glad i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette var en kjempespennende bok. Den tar oss med inn i livene til to foreldre som mister sine barn til IS, viser oss hva de tenker, føler og hvordan de handler. Boken gir oss innblikk i hva som skjer når unge mennesker velger å ta slike valg. Svært interessant å lese. Gripende bok som spiller på alle følelses-akkorder.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Meget bra bok, men er ikkje enig i alt Åsne Seierstad seier om krigen i Syria.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Opprettet liksågodt en ny kategori for denne boken. Jeg synes generelt det er vanskelig å plassere denne type litteratur i en sjanger - og jeg må også være så ærlig å si at jeg synes ikke det blir helt fugl eller fisk ut av det. Det er nesten litt mystisk å lese om disse to søstrene og valgene deres og oppleve at de er mindre "virkelige" for meg som leser enn Snusmumriken i Mumietrollet er! (Nå må jeg jo si at Tove Janson sine karakterer er bygd på ekte mennesker like mye som personene i "To søstre", men alikevel oppleves det som rart). Det at man ikke riktig "tror" på personene gjør det vanskelig å la seg engasjere. Det er muligens sjangeren som gjør det? Seierstad er veldig forsiktig med å skrive noe som ikke er sant, hun gir oss et veldig utenifra og inn blikk - noe som selvfølgelig er nødvendig hvis hun skal skrive bare fakta, fordi søstrene ikke vil la seg intervjue. Men boken er - for meg - faktisk på sitt mest engasjerende når hun skriver om politikken, hvordan hun har drevet med kildegransking og når søstrene er ute av bildet! Jeg liker for eksempel godt historien om da flere islamister prøvde å bestå jegerprøven (for å kunne kjøpe våpen) - dette var levende og godt fortalt. Så det er mange gode partier. Boken er også bra disponert, og jeg som ikke kunne noe før jeg startet lesingen, har lært veldig mye. Men jeg synes ikke boken er litteratur, mer en utvidet journalistisk tekst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En av fjorårets mest omtalte bøker, og det er ikke rart! Åsne Seierstad skriver godt, så vidt jeg kan skjønne med grundig research og en forbilledlig fortellerevne. Og tema er nært og fjernt på en gang, skremmende aktuelt, og belyser aktuelle tema både i den norske valgkampen og i verdenssituasjonen. Det er et psykologisk portrett av endringer i et ungt sinn som tilsynelatende uten dramatiske hendelser endres i dramatisk retning, og av et eldre sinn som endres av en dramatisk handling. Særlig storesøster, far og bror er spennende portrettert. Seierstad behandler sine personer med respekt, enten de tar uforklarlige valg som å dra til Syria, eller forklarlige men uakseptable valg som å selge falske nyheter.

Samtidig fortelles det grundig og lettfattelig om sitauasjonen i Syria, som er et komplekst lappeteppe av klaner, folkegrupper og stormakter med sine agendaer. Det er sikkert bedre innføringer i Syria, men det er i alle fall tilstrekkelig til å gi et bilde som kommer litt bak det bilde vi møter i det daglige nyhetsbilde. Og man blir litt klokere - gitt Sokrates ord om at visdom er å vite hva man ikke vet.

Jeg hørte boken som lydbok. Mine barn på ti og tretten hørte deler og ble også fascinert av historien, der det "store" som de kjenner fra nyhetene er knyttet sammen med det "lille" som de kjenner fra en norsk skolehverdag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En viktig bok:) tankene dine forandrer seg fra begynnelse til slutt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundMalinn HjortlandEivind  VaksvikToneNorahJulie StensethPi_MesonTanteMamieBookiacSynnøve H HoelEli HagelundStig TRune U. FurbergReidun VærnesMonica CarlsenMarit MogstadReadninggirl30Karen RamsvikJarmo LarsenTone SundlandVanja SolemdalHilde Merete GjessingEllen E. MartolSigrid NygaardSolveigTorill RevheimHeidiTine SundalTurid KjendliePiippokattaDaffy EnglundmarithcLailaStine SevilhaugV. HulbackLars Mæhlumella76Anne-Stine Ruud HusevågFride LindsethBerit B Lie