Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Sjeldent god oppvekstroman.

Det begynner med Nirvana, men siden er det bare «metall»-musikk som står i hodet på Jānis og kameratene hans. De er alle 14-15 år gamle skoleelever i Jelgava, en middelstor by sør for Riga. Det er mye ungdommelig energi og desperasjon i denne romanen, glimrende oversatt fra latvisk av Snorre Karkonnen Svensson. Bare en gang i mellom slipper en eldre, mer moden fortellerstemme i gjennom.

Forfatterens innsikt i 90-tallets mørkeste musikk virker overbevisende. For meg overrasker det at den norske gruppen Mayhem får så mye omtale, både musikken og de enkelte utøverne. Det legges heller ikke skjul på det store alkoholforbruket når ungdommene møtes. Likevel når den voksne Jānis skal oppsummere 15 år seinere, er det med et markant snev av nostalgi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethÅsmund ÅdnøyLinda NyrudHeidi HoltanTrude JensenTanteMamieDaffy EnglundLailaEllen E. MartolRoger MartinsenTine SundalToveInger-LisePerSpelemannTorill RevheimReadninggirl30Fride LindsethTor-Arne JensenTorJBBjørg RistvedtHarald KChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete Gjessing