Viser 1 til 4 av 4 omtaler

Tre sterke glitrende stjerner. Vil egentlig gi 6 fordi jeg er så ukritisk glad i Murakami.. Men dette er nok blandt hans svakeste. Likevel har jeg storkost meg med disse to små fortellingene.

Ikkje Murakamis beste, men for Murakamifans som meg er den verdt å lese då den er underholdende og samtidig gir ett innblikk i hans første tid som forfattar - det er artig å sjå utviklinga hans som forfattar. Allerede her finnes flere av tingene som går igjen i senere verk : brønner, jazz, katter, damer, svært sære damer.... Med mer. I tillegg er forordet i seg selv verdt hele boka. Her får en høre litt om hvordan han fant ut at han skulle skrive bok..
Språket er bra, lett og flytende. Det som gjer at boka ikkje er "knallbra" er at handlinga blir for flat, det skjer ikkje nok.

Dette er forresten del 1 & 2 av serien The Rat. Dei neste bøkene er A Wild Sheep Chase, og Dans Dans Dans. Begge dei to siste her er nokre perler som bør lesast!! Bøkene kan leses uavhengig av kvarandre, men eg vil anbefale at ein leser A wild Sheep Chase før ein leser Dans Dans Dans, berre fordi det gjer at d oppdagar diverse sammenhenger du elles går glipp av

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Haruki Murakami skriver godt, som alltid. Dessverre virker det ikke som om han har noe særlig å skrive om i disse to små romanene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er de to første romanene han skrev som ung mann. Det gjorde meg nysgjerrig. Allerede i disse bøkene er han inn i dette doble universet som jeg opplevde første gang i Trekkoppfuglen. Man merker at dette er Murakami, men kanskje i en "light" utgave. Jeg gir denne boka 4 stjerner fordi det meste han har skrevet senere er så mye bedre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimBeathe SolbergGro