Viser 1 til 8 av 8 omtaler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange sterke noveller her. Et enkelt og direkte språk. Flere av historiene oppleves sanne, i det at man får følelsen av at forfatteren ikke kunne har skrevet dette dersom det ikke var ekte. Viktigere enn det: De ble ekte for meg. Særlig novellene Alarm, Småting og Til slutten, så videre, raspet godt i meg.

Verdt å lese!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter å ha lest Maria Kjos Fonn sin roman "Kinderwhore" måtte jeg lese debutboken hennes og den var nesten like mørk som romanen. Godt språk og gode noveller om unge mennesker som alle på en eller annen måte er litt på utsiden av samfunnet.

Hele bokomtalen min kan du lese her.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Likte den veldig godt. Var ikke så depressiv som folk skal ha det til. Overraskende og interessant.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noko av det beste eg har lese i 2014, godt språk, modig forfattar. Ja, det er tungt å lesa så tøffe skildringar av vald og fornedring, men livet er mangesidig.
Nokre har samanlikna henne med Ingvill Rishøi, og det er ei bra samanlikning, men Kjos Fonn er mykje mørkare. Den beste novella er den første, "Edel", ho bør inn i neste norske novelle-antologi!
Vel fortent nominasjonen til Vesaas` debutantpris ( dei to andre er Amalie Kasin Lerstang med Europa og Anne Helene Guddal med diktsamlinga Også et uforsonlige finnes)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nydelig bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er utgitt mange bøker av norske forfattere i 2014. Noen får stor oppmerksomhet pga at det er en kjent forfatter som har utgitt gode bøker tidligere. Andre har ikke den fordelen. En av disse er debutanten Maria Kjos Fonn ( f.1990) med novellesamlingen: «Dette har jeg aldri fortalt til noen». Jeg tror at de kraftfulle novellene også kan treffe yngre lesere. Gode anmeldelser har hun fått. Vel fortjent synes jeg etter å ha lest den. Link til et blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest boken

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lettleste, men innholdsmessige tunge og triste noveller. Fin debut. Kanskje jeg begynner å bli gammel, men ordene anorexia og selvskading eksisterte ikke da jeg var 18-20 år. En liten innvending mot novellene; livet er ikke bare vold og elendighet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

RufsetufsaEgil StangelandsvarteperMargrethe  HaugenHarald KTine SundalHildeKirsten LundToveLinda NyrudHeidiTine VictoriaJulie StensethHelen SkogAndreas BokleserTone HTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid Sæverhagen