Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Kanskje må man ha en selvtillit som grenser til galskap for å bli en "stor" person. Carl von Linnes tro på seg selv var det i hvert fall ingenting å si på. Han så seg selv som intet mindre enn den fremste fortolker av Guds skaperverk.

Mine kunnskaper om den kjente svensken fra 1700-tallet har strukket seg til at han navnga den svenske floraen og var opphav til navnet på den uunnselige og vakre klokkeblomsten Linnea. Det han gjorde, var imidlertid å utvikle et system for å klassifisere og navngi alle planter. Systemet baserte seg på hvordan plantene formerer seg. I dag tar vi dette systemet for gitt, og det er vanskelig å tenke seg det kaoset som rådet innen biologien før Linnes tid.

Denne lille boken av Dag O. Hessen gi innblikk i Linnes liv og hans arbeid på et uttall områder. Han klassifiserte Sveriges flora, mer enn 8000 planter, og mer enn 6000 dyr. Har prøvde å klassifisere mineraler etter samme system, og utviklet og skrev en diettlære og en farmakologi. Han var innom problemstillinger som Charles Darwin ca. hundre år senere skulle finne svar på gjennom sin evolusjonslære.

Dag O. Hessen skriver lett og forståelig. Boken gir et interessant bilde av en av Sveriges største vitenskapsmenn noensinne og et innblikk i naturvitenskapens historie. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald K