Dette er en stort sett inspirerende bok om mat og næringsmidler som direkte eller indirekte er med på å beskytte, forebygge og delvis kunne være med på en reverseringsprosess av kreft. Vi vet at kreft er en sykdom som alle ønsker å unngå i livet, men som altfor mange får selv om det finnes nok informasjon og fagstoff der ute som viser hvordan man kan forebygge, men også behandle kreft (utenom de konvensjonelle medisinske metodene). Denne boken er et godt steg på veien og er således inspirerende lesing, men samtidig har den sine mangler og direkte vitenskapelige feiluttalelser, som for eksempel at man skal unngå mettet fett og rødt kjøtt. Dette er påstander som boken gjentar innimellom uten klar forskningsmessig grunn. Boken behandler heller ikke noe av det viktigste for å sulte kreftcellene, nemlig kraftig karbohydratrestriksjon i kostholdet. Dette blandet med mange av de kreftbekjempende matvarene ville gjort susen enda mer effektiv.
Boken påpeker på en interessant måte hvordan molekylene som virker skrekkende på kreftcellene ofte må handle sammen for å få forsterket effekt. For eksempel så vil det å blande gurkemeie med pepper gjøre effekten 1000 ganger sterkere. Forfatteren av boken har ikke så mye til overs for tilskudd i denne sammenhengen pga. manglende forståelse rundt molekylenes samlede virkning på kreften. Dette er greit å ha i bakhodet når man inntar mat som bekjemper kreft.
Boken nevner flere matvarer bl.a. hvitløk, mørk sjokolade, omega 3, grønn te og tomater. I senere tid har tomatenes lektininnhold satt spørsmålstegn på om tomater virkelig er den sunne planten for mange som man skal ha det til, så de som viser seg å reagere på tomater bør kanskje holde seg unna, selv som kreftforebyggende matvare, men da er det bare å pøse på med andre matvarer som man tåler, for boken har nok å velge i. Noen matvarer som soya blir tatt fram som et undermiddel, men boken er så vidt innom de negative sidene ved det, men samtidig fremmer boken de gode og kanskje ikke tar nok fram rundt det negative.
Selv om all forskning boken viser til ikke er helt 100% vanntett så er det mye bra å hente her, selv om jeg som sagt ikke kan stå inne for alt, spesielt den konvensjonelle tankegangen rundt fett og kjøtt og hvordan forfatteren sier at istedenfor å bytte ut margarin med smør, så bør man ty til olivenolje, som om smør er den store skurken her.