Viser 1 til 4 av 4 omtaler

En liten bok med en voldsom historie. Boken forteller rått og nakent om en helt spesiell oppvekst til to barn. Kan man en gang kalle det omsorgssvikt? Boken overrasker hele veien, og gir leseren en oppklarende slutt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

To barn bor i et hus i skogen med sin far. En morgen finner de ham død. Ingen av barna har kontakt med landsbyen i nærheten, og de blir rådville når faren ikke lenger kan fortelle dem hva de skal gjøre. Etter litt rådslagning blir den yngste igjen hjemme med liket, mens den andre går til landsbyen for å få tak i en kiste.
Alt barna har trodd om verden blir snudd opp ned. Ingenting er som faren har fortalt. Det hele er ganske skremmende for de isolerte søsknene.

Underlig språk og oppførsel, gjør meg nysgjerrig på hvordan det hele ender, og på hvordan det ble som det ble fra begynnelsen. Hvor er mor? Hvorfor isolerte faren barna osv?
Svaret er både tragisk og sjokkerende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Totalt ukjent forfatter for min del. Leste boka da jeg kom tilfeldig over en anbefaling. Kort sakt er dette boka for deg som vil ha noe annerledes, noe du ikke har lest noe liknende til ørten ganger før. Mye sårt, samtidig fortalt med litt humor gjennom fortellerens stemme (iallfall slik jeg tolket det). Boka starter med at vi møter to søsken som mister sin eneste slektning: faren. Hva skal de gjøre uten ham?! Og enda mer haltende: hva gjør man med en avdøde kropp? Kjøper kiste vel... Problemet er bare det at ingen av søsken har forlatt hjemmet sitt før. Noensinne.

Stort pluss for språkbruk som skiller seg ut - på en god måte

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en liten bok, med et stort og vanskelig tema. To tenåringer vokser opp uten annen kontakt med omverdenen enn faren. De bor langt fra folk, og jenta som er hovedpersonen i denne romanen utvikler en egen måte å kommunisere på.
Når faren plutselig dør, må disse ungdommene for første gang ta kontakt med andre mennesker. I møte med menneskene får vi et innblikk i hvor forfallent og forvrengt de to ungdommenes syn på seg selv og verden er.
Noen anmeldere har sammelignet denne historien med Fritzl-saken. Det er jeg enig i.

Selv om denne romanen beskriver vonde ting, så er det noe med språket i fortellingen som gjør dette til en unik leseopplevelse. Les den!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Ingrid HilmerIngvild SLise MuntheTonesen81Hilde Merete GjessingBjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundHarald KRune U. FurbergLilleviIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid Nygaard