Viser 11 til 20 av 21 omtaler

Min første bok av Egeland
Hovedpersonen er en gutt på14 år, som sammen med sin mor skulle delta i utgravninger av katakomber i Roma. De kommer nesten i gang med det, men så tar vardøger, parapsykologi, barn vs unges opplevelser og åpenhet til det uforklarlige, Einstein, andre steiner, tidsforståelse og andre dimensjoner over. Moderne spesialtrente munker i Herrens innsatsstyrke, med teknisk innsikt, får vi også kjennskap til, sammen med spiritisme, nekromantikk og déjà vu begrepet. En moderne bok skrevet i 2013, med gode tidsbilder som feks at nettbrett og telefonfotoapparat er en selvfølge i alles hverdag. Et annet tidsbilde er en kvinnelig preste og en annen vis kvinne - ikke bare kloke menn med makt som actionlitteraturen ofte er full av. Innklemte faktabobler, som jeg er helt sikkker på er fakta, er også et fint virkemiddel. Fin bok til tenåringer, som kanskje etter denne får lyst til å lese mer av Tom Egeland, Dan Brown og Gert Nygårdshaug - og vips så vil historie- samfunnsfag- og RLE-timene bli favorittfag. Skulle de ikke bli det, vil de i hvert fall bli mer spennende, og de vil få flere knagger til å henge kunnskapen sin på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde hørt at denne var skikkelig bra, ble litt skuffet. Man visste hele tiden hva som ville skje. Litt kjedelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herlig ungdomsbok, som jeg som voksen også hadde stor glede av. Veldig godt lest av Axel Aubert som innleser av lydboka. Egeland klarer å skrive godt både for voksne og ungdom, noe denne boka er et bevis på.

Bra spenningsnivå og spenningskurve, historieformidling, gode beskrivelser, flere elementer som gjør at jeg synes dette var en god bok. Anbefales til alle ungdom, og alle voksne som kvier seg for å gå løs på tykke "mursteiner" av noen bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Robert er 14 år og er ofte med moren på jobb. Hun er arkeolog. Under en utgraving ved Borgund stavkirke finner hun et skrin med tre symboler på og inni ligger et triangelformet smykke. Dette er et unikt funn, og moren til Robert får være med på en utgraving i en katakombe i Roma. Robert skal også få være med, men han får ikke være med så mye som han hadde håpet på forhånd. Nedi katakomben finner han flere symboler, men de voksne vil ikke høre på ham, så han sniker seg ned der en kveld alle har gått hjem. Dette skal bli skjebnesvangert, for Robert er ikke så alene som han tror...

Spennende bok rettet mot ungdom. Flott med faktabokser som forklarer vanskelige ord.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tom Egeland skriver ikke bare fantastiske bøker for voksne, nå har han skrevet en fantastisk bok for ungdom :) Katakombens Hemmelighet er pakket av mystikk,gåter, arkeologi og spenning.

Robert blir med sin mor til Roma, for å utforske en hittil ukjent katakombe, en gammel gravplass.Robert oppdager noen uvanlige tegn på veggen men ingen har tid til å høre på han. Så en kveld tar han seg ned i katakomben .Alene......tror han. Når han kommer seg ut av katakomben har han et smykke rundt halsen. Hvor kom det fra og hva er det??
Samtidig har munkene i Domini Cannes ordenen lett etter Den Hellige Stjerne. Endelig er de på sporet og jakten fører dem til Norge !

Tom Egeland er sannelig Norges beste spenningsforfatter, ingen tvil!! Denne er skrevet med tanke på ungdom,men voksne kan absolutt også lese den og like den :) Spennende og mystisk, full av arkeologi, historie, teologi, religionslære og litt okkultisme gjør denne boka helt super !!
Håper ungdom som kanskje ikke liker å lese eller ikke er flink til å lese vil prøve denne. Spenning og engasjement er viktig for å få unge( og voksne) til å lese. Det gir så mye, det hjelper dem til å bli bedre i enkelte fag på skolen og forståelse for alt som er skrevet blir bedre. Bøker som dette må absolutt hjelpe på viljen til å lese iallefall :)
Tommelen opp for en ny 6 er på terningen fra meg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Robert myste mot den tjæresvarte trekirken. Med alle sine tak og vinkler var Borgund stavkirke overveldende. Etasje på etasje. Tak på tak. Tårn og spir. Mørk, mektig og mystisk ruvet kirken mot den blendende sommersolen. Dragehoder snerret mot himmelen. Kristne kors og norrøne fabeldyr side om side. Ornamenter og utskjæringer. Men ingen vinduer, ingen glassmalerier. Bare dette mørke, svarte, innelukkede.

Tom Egeland, Katakombens hemmelighet

Når mora, som er arkeolog, finn eit skrin med eit framand smykke i ei vikinggrav ved Borgund stavkyrkje, er det starten på ei krokete og skummel reise for 14 år gamle Robert. Frå Borgund går turen vidare til Roma, der Robert snik seg ned i dei ukjente katakombene under byen. Her møter han både ein munk og ei ung jente, men ingen trur på møtet hans. Då må Robert finna informasjon på eigi hand. Det er berre det at det er nokon som er ute etter det same som han…

Katakombens hemmelighet går rett inn i sjangeren arkeologi/kodeknekkar-blir-detektiv-ispedd-vitskap,-mystikk-og-religion som Egeland deler med til dømes Dan Brown. Han har til og med henta symbol, bygg og plotelement frå si eigi bok Paktens voktere. Tvisten her er at denne boka er for ungdom, og som so funkar den. Særleg likar eg faktaboksane Egeland har sett inn, og variasjonen i typografi gjer at det vert lett å fylgja dei ulike parallellhistoriane. Men eg synes historien vert i lettaste laget, og samtidig som Egeland introduserer ein heil del store spørsmål vert få av dei særleg diskutert. Den dramatiske slutten verkar òg forhasta, og Robert er kanskje litt treig i oppfatninga? Eg reknar med at sjølv yngre lesarar enn meg skjønnar ein del av plottvistane før hovudpersonen gjer det.

Når det er sagt: som introduksjon til spenning/thriller-sjangeren funkar dette. Og som ein måte å få ungdom interessert i arkeologi, historie og symbol er det òg spanande. Dei treng nok òg å få vita at alle arkeologar ikkje har det so spanande som Robert, eller Egeland sin andre helt, Bjørn Beltø, for den del, men det kan dei få oppdaga seinare. No skal alt Egeland skriv takast med ei klype salt eller tredve når det gjeld å få fakta rett, men so sant ein held tunga beint i munnen og skil den faktiske skildringi av t.d. stavkyrkja frå dei usannsynlege funna av ei vikinggrav rett ved murane, kan det passera. I tillegg var jo denne boki eit must for meg, med stavkyrkja på framsida og ei spanande scene plassert i besøkssenteret eg går i sommardag etter sommardag. Var det sjefen min som gjorde ei gjesteopptreden bak disken, skal tru?

Fyrst publisert her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så usannsynlig at det er vondt. Tror ikke på personene eller hendelsene i boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hemmeligheter fra historiske epoker er noe for alle!

Like før påske koste jeg meg med en ungdomsroman som egner seg godt for voksne også. Boka jeg mener er Katakombens hemmelighet. Tidligere av Egeland har jeg lest: Åndebrettet, Ragnarok og Skyggelandet. Så jeg visste på forhånd at Egeland er en meget talentfull spenningsforfatter.

Som mange vet så har ungdomsromaner blitt meget populære i de åra og leses av både unge og voksne. Noe som er en god ting, bare folk leser så er jeg fornøyd! Det er også herlig å lese en helnorsk ungdomsroman istedet for alle de amerikanske som blir skrevet av nesten bare kvinnelige forfattere. Ikke noe galt med det, men godt med litt forfriskninger for den målgruppen også.

Katakombens hemmelighet handler om fjortenårige Robert som er med moren sin på en spennende ekspedisjon i Roma, men det er ikke hvilken som helst ekspedisjon det er snakk om. Moren hans har en jobb mange kan misunne. Hun er nemlig arkeolog. Hun graver i møkka for å finne historiske ting. Robert har tillatelse av skolen å være med henne så lenge han skriver en oppgave om det, noe han syns er helt topp! De skal nemlig undersøke en noe ukjent katakombe. I katakomben finner de et mystisk skrin og noen rare symboler. Robert blir spesielt opphengt i et av symbolene og begynner å utforske på egen hånd, noe som kan sette livet hans i fare.

Spenningen i denne boka er vannvittig god. Et genitrekk er at det er med litt bilder også (bilder fra Roberts "mobiltelefon" samt "egne notater" som bidrar til at denne romanen blir mer virkelig. Det føles ut som om man selv er med på denne spennenden oppdagelsesferden. Det gjør hele innholdet mer levende og opplevelsesrik. Man leser ikke historien, men man er selv i den!

Har også virkelig sansen for at historien blir forfalt fra forskjellige perspektiver. Den blir fortalt av Robert, Munkeordenen og Suzy Lee som observerer noe skremmende i verdensrommet. Syns det blir mer engasjerende når det blir fortalt fra forskjellige perspektiver. Det blir ikke så monotont.

Det fine også med denne romanen er at det er en grei måte for ungdom å lære litt historie på gjennom Roberts egne notater. Man lærer noe nytt mens man lar seg underholdne. Det jeg vil trekke ned litt er morens forhold til jobben sin. Robert gjør mange grundige undersøkelser om historiske symboler og diverse på nettet, biblioteket, gjennom å snakke med noen eksperter osv, men når han snakker med moren sin om bakgrunnshistorier angående symboler og slikt som han har funnet ut, vet ikke moren hans noe særlig om det og hun kaller seg for arkeolog? Det får meg til å stusse litt. For min del virket det som om Robert var arkeolog og ikke henne, for til tider visste han og fant ut mer enn det moren gjorde, hun som er utdannet til å være arkeolog. Det blir litt feil på en måte ... men skjønner jo konseptet.

Bortsett fra det er Katakombens hemmelighet uten tvil en spennende og fascinerende bok som garantert er like spennende for gutter og jenter, ungdom og voksne. Skulle ønske det var en oppfølger selv om det ikke er hentydning til det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Likte boka, men den føltes alt for kort.
Dessuten følte man at kanskje ikke alt var like grundig tenkt igjennom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, da har en hørt igjennom dette. Og det var ikke mye å skryte av. Det var en noe "flat" historie, hvor en lett så for seg hva som skulle skje. Etter min smak en dårlig bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Sigrid NygaardKirsten LundNils PharosomniferumAnette SBerit RAnniken LritaolineAud- HelenVigdisHanne Kvernmo RyeDemeterHarald KKjell F TislevollHilde Merete GjessingGodemineEvaBjørn SturødHilde H HelsethPirelliLars Johann MiljeelmeRaymonLars MæhlumBeathe SolbergEivind  VaksvikKarin BergStig TIvar SandMettekntschjrldLinda NyrudTonje SivertsenBenedicteJan Arne NygaardGrete AastorpGladleserCeciliePiippokattaAkima Montgomery