Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Dette er en ganske tradisjonell krimbok. En mektig mann myrdes, og vi følger to «helter» som prøver å løse saken. På veien kommer de borti mange tvilsomme folk og hendelser. Det som ikke er tradisjonelt med denne boka er miljøet. Alt foregår nemlig i fotballmiljøet. Den drepte var fotballagent, og de som løser saken er en tidligere fotballspiller og en sportsjournalist. På veien får vi innsikt i et grumsete marked for overganger, hvordan unge spillere lures av grådige agenter og hvordan afrikanske spillere sluses gjennom Norge før en videre karriere i Europa. Dette er miljø og temaer som forfatteren åpenbart kan mye om. Stavrums kjennskap og meninger skinner igjennom historien og gjør den interessant, til tross for en heller middels handling, middels interessante hovedpersoner og middels godt språk. Det er i grunnen merkelig at ikke flere har skrevet skjønnlitterært fra fotballen, som er så viktig i Norge og verden. Mitt syn på kunstgras blir aldri det samme etter å ha lest denne boka!

Jeg vil anbefale Golden Boys til de som leser det meste av norsk krim, men kanskje aller mest til de som er litt ekstra interessert i fotball. Jeg tror også den kan passe for fotballinteressert ungdom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Endelig en fotballkrim. Både morsom og spennende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleser