Viser 31 til 40 av 50 omtaler

Dette var en veldig god bok! Den har et driv som gjør det vanskelig å legge den bort. Boka er kort, men inneholder så mye likevel, uhyre velskrevet. Dette er en bok jeg ikke kommer til å glemme!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den beste boka jeg har lest på lang tid!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En godt skrevet bok er en fortelling som flyter og bringer leseren inn i et eget univers bort fra hverdagen, samtidig som den klarer å holde p hemmelighetene helt til slutten. Her har Agnes Ravatn lyktes godt med dette. Jeg klarte ikke å legge boken fra meg!
En rolig stemning , men samtidig mange undertoner som gir deg en krypende følelse av lett ubehag som stiger iblant til overflaten. Som sagt godt skrevet og skjønner at så mange liker denne!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er lenge siden jeg har lest en så intens bok, både med en slags Tarjei Vesaas-mystikk og en intensitet som kan minne om Carl Frode Tillers bøker. Det er også noe Ibsensk retrospektivt over denne romanen. Og så leste jeg den som en drivende krimbok! Fugletribunalet er skummelt god!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en bok som blir sittende i ryggmargen lenge! At den er på nynorsk er glemt etter de første 3 sidene! Spenningen i boken holder seg hele veien. At kapitlene er korte gjør at det er lett å lese videre. Så lettlest og allikevel så creepy! Jeg leser vanligvis ganske sakte, men denne klarte jeg på 3 dager! Fordi jeg måtte lese hver gang jeg hadde et ledig minutt! Jeg gir den ubetinget terningkast 6 og tror det er noe av det beste jeg har lest på lange tider!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

NRK-kjendisen Allis Hagtorn flykter fra en skandale, og trekker seg fullstendig vekk fra offentligheten. Hun søker ly i en eldre trevilla, som hushjelp og gartner for Sigurd Bagge.
Han befinner seg på arbeidsrommet sitt hele dagen, mens de venter på kona hans. Men hvorfor kommer hun aldri tilbake? Hvorfor er han så hemmelighetsfull.

Denne boken hadde jeg neppe kommet til å lest hvis det ikke hadde vært for at den kom på kortlista over nominerte bøker til Bokbloggerprisen. Dette er ikke den type bok som fenger meg noe særlig, og ved å lese den ble ingen av mine fordommer utfordret. Jeg likte den ikke!

Historien har vi lest før. Kvinne flykter fra fortiden sin, kommer til mann som også har sine hemmeligheter, begge skjønner at den andre har hemmeligheter, men de snakker ikke om det. Kvinnen blir (selvfølgelig) betatt og forelsket i denne mannen, han er litt skummel og viser sider ved seg selv som burde fått varselklokkene til å kime uavbrutt – men hun reiser ikke derifra… i hvert fall ikke for godt. Og så ender det som det alltid gjør!

Jeg blir irritert over denne måten å portrettere kvinner på – en kvinne som definerer hele sin identitet i hvordan hun er i forhold til menn – som higer etter oppmerksomhet, komplimenter og anerkjennelse. Hvor alt hun gjør er for å tilfredsstille det mannlige kjønn.

Slutten minner meg om Fuglane av Tarjei Vesaas, og når også denne boken heter Fugletribunalet og er skrevet på nynorsk blir sammenligningen total. Her er to mennesker på rotur i båt, men fokus flere ganger på årene… lyder kjent?

Så nei, ikke en bok som falt veldig smak hos meg – selv om det nynorske språket gjør leseopplevelsen nydelig og poetisk!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som med veldig mange bøker som det blir snakket veldig varmt om, sliter jeg med å skjønne hva som gjør at de blir så populære. Det samme gjelder denne. Joda, den er fin og til tider spennende, men det er langt unna 5ere og 6ere som andre har trillet på denne.
Jeg er vanligvis skeptisk til å lese nynorsk, men det går som regel overraskende bra, etter noen sier er det nesten glemt.
Det blir litt for opplagt hva som skjer, selv om det kommer et par tvister under veis. Liker heller ikke bøker der jeg sitter igjen med løse tråder til slutt!
Havner bare på en sterk 3er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jane Eyre møter Hitchkock + litt Insomnia?
De små dialogene, den uuttrykte erotiske spenninga, naturen, den gradvise avsløringa og utbruddene av noia. Alt gikk sammen og ga meg deilige kilinger i magen under store deler av lesinga. Håper dette kan bli film!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig, veldig god bok. Jeg likte godt intensiteten i den og skildringa av de to hovedkarakterene. Veldig god komposisjon og vanskelig å legge fra seg. Denne forfatteren vil jeg følge med framover!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Sist sett

LilleviHarald KIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleKirsten LundBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLailaTine Sundal