Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Det er så sårt å lese om disse vettskremte ungene som blir sendt til andre siden av kloden, hvertfall for en som var fostermor i veldig mange år. Vettskremte og usikre på framtiden var de også, samt at de ikke fikk noen form for empati eller omsorg.
Ei lesverdig bok, så absolutt, handlingen kommer til å sitte lenge i meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jon er 10 år, og venter på at faren hans også skal komme hjem fra krigen. Ventingen er forgjeves. I stedet fører moren ham til et barnehjem for gutter i Leeds. Jon er forvirret og redd, men gjør seg snart venn med George og Peter. Stiftelsen som tar seg av dem, kaller seg Barnekorstoget, og ganske snart blir de skipet til Australia, etter at Judah Reed har fortalt dem at mødrene deres er døde. Australia er det lovede land, men da de kommer fra til Stasjonen, er det helt annerledes enn de har blitt fortalt. Det som venter dem er hard jobbing - slakting av dyr, bygging av hus og rydding av skog og kratt.
Vi følger de tre guttene gjennom flere år, også etter at de må forlate Stasjonen grunnet alder.
Fascinerende og hjerteskjærende historie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

TralteHanne Kvernmo RyeOleKirsten LundBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn Hjortland