Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Fasinerende bok om produkter i grenselandet mellom håndverk, kunst og klær. Jeg er opptatt av håndtverk og også delvis i klær. Kunst er jeg mer usikker på, men denne boken viser godt at klær også er kunst og kan "snakke" til en på samme måte som bildende kunst og musikk.

Jeg ble spesielt betatt av modellen GAA fra utstillingen YAZZA på grunn av det visuelle uttrykket den skaper av synlighet. Sitat fra boken om modellen:

"Ringene er laget av wire og utstyrt med pianostrenger i skjøtene. Fleksibiliteten i ringene gjør at man kan sitte i kjolen, og ringene retter seg pent ut igjen nåt man reiser seg. Denne morsomme, struttende formen er inspirert av historien om det usynlige barnet Ninne i Tove Janssons mummitrollverden. Ninne vokste opp hos en tante som ikke var glad i henne og straffet barnet med kalde, hånlige bemerkninger Gradvis bleknet Ninne bort, og til slutt var hun usynlig. Mummifamilien tok seg av jenta, og gradvis kom hun til syne igjen. DUODUs kjole viser Ninnis transformasjonsprosess." Verket kan selvfølgelig tolkes uavhengig av forklaringen bak, men jeg synes personlig at modellen vokser med historien.

skriv bildebeskrivelse her
Boken i seg selv var også velskrevet, og for en gangs skyld leste jeg denne typen bok fra perm til perm.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En nydelig bok! Fint å se norsk strikke-og fargedesign med gode beskrivelser på hva de har tenkt. Ekstra spennende at de er fra Trondheim, og flere kjente ansikt fantes i boken. Helt utrolig hva de har fått til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KHanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaPiippokattaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenKirsten LundFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenSynnøve H HoelSiriStig TLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MChristofer GabrielsenTanteMamieAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJB