Viser 11 til 20 av 69 omtaler

FAEN TA SKJEBNEN

Jeg har lest boken ”Faen ta skjebnen”. Jeg anbefaler boka fordi den er veldig spennende, samtidig som den er trist.

Boken handler om Hazel som sliter med lungekreft, og derfor går i støttegruppe. Der møter hun Augustus, som har amputert den ene foten. De blir forelsket, og begge har noe til felles, de elsker boken ”En keiserlig smerte”. De vil finne ut hvordan boka ender, for den stopper midt inni det som er mest spennende. Da må de dra å møte forfatteren. Men er dette trygt? Med alvorlig lungekreft, og en sjanglete Augustus? Får de reist eller ikke, og hva skjer videre?

Viss du ble litt nysgjerrig nå, så les den da vel!

Boka er en roman. Jeg ville tenkt at Hazel og Augustus er hovedpersonene. Men andre personer som også er viktige er foreldrene og vennene til hovedpersonene, legene og de andre som også gikk til støttegruppen. ”Faen ta skjebnen” er skrevet av John Green, og den er gitt ut av forlaget Gyldendal. Originalspråket til boka er engelsk, og da heter den ”The fault in our stars”. Originalboka ble gitt ut i 2012. Det var Stian Omland som oversatte den til norsk, og den ble gitt ut i 2013. Originalboka har 313 sider, mens den norske versjonen har 338 sider. I tillegg har ”Faen ta skjebnen” fått veldig god kritikk. Jeg vil anbefale denne boka for 11 år og oppover. Håper du vil lese den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken handler om en jente som heter Hazel og en gutt som heter Augustus. Hazel har en uhelbredelig form for kreft, og August har bare ett ben. Sjansene er store for at de dør unge!

De møttes på en støttegruppe for kreftsyk ungdom.
Sakte men sikkert begynner de å få følelser for hverandre, og det utvikler seg mer og mer.
De skal på en spennende reise sammen og mye rart og uventet skjer.

Hvordan er det å være i en situasjon der det en stor sjanse for at du dør ung?
Hvordan er det å ikke kunne gjøre det du vil?
Hvordan har en kreftsyk person det, og hvordan tenker de?
-Dette er noen av spørsmålene du kan stille deg om denne boken.

Jeg synes denne boken er veldig rørende. Forfatteren er veldig flink til å beskrive situasjonen og følelsene til personene. Boken virker veldig ekte.

Dette er en Roman og en bok jeg vil anbefale sterkt for ungdom!! (spesielt jenter)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hazel Grace er 17 år og har lungekreft. Legen hennes (Maria) mener hun er deprimert, derfor blir hun tvunget til å gå i en støttegruppe for kreftsyk ungdom. Der møter hun Augustus Waters (18) som tidligere hadde kreft, men som nå bare er der for vennen sin (Isaac). De drar hjem for å se på film, da finner de ut at de har en felles interesse for lesing. Etter å ha vært venner en stund, blir de forelsket i hverandre...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en veldig spennende roman. Hovedpersonen heter Hasen Grace, som lider av kreft i lungene. Hun har få venner og svært lite å gjøre, bortsett fra å sitte forran tv skjermen. Hun lever et liv der hun må være forbredt på alt, men hun vet at hun kommer til å dø, som ung. En dag rivløser hun seg fra sofaen og blir med på en klubb, for kreftsyke ungdommer. Der får hun øye på Augustus Wathers og det er der det fantastiske, romantiske, forholdet begynner, men samtidig den mest triste. Augustus er det vakkreste hun noen gang har sett. De to kreftsyke ungdommene blir stadig mer og mere kjent og sammen opplever de masse, folk bare kan drømme om. Han vil alltid være der for henne. Begge har altid vært på en bargogdalbane, som bare har godt oppover og aldri nedover. Kan de klare forholde uten å såre eller miste hverandre? Jeg syntes at denne boken er utrolig fin og gripende. Vaneligvis bruker jeg svært lite tid på lesing, men etter å ha gitt denne boken en sjangse, har denne fått meg til å sette av tid til det. Det er jeg veldig glad, for at jeg har gjort. Boken er ikke, som alle andre kreftbøker og forfatteren skriver veldig bra. Jeg syntes at boken passer for 12 år og oppover. Dette var mitt første møte med John Green og jeg møter han gjerne igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken var en opplevelse å lese og tårene trillet jamt over gjennom helle boken. Denne boken anbefaler jeg alle å lese og nyte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka har alt! Kjærlighet, litt komedie og spenning.
Jeg syns den var lærerik, for man forstår at man må ta vare på de man har, og vise at. An er glad i dem før de går bort.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka er rett og slett vakker. Den har en så sterk kraft, og rører folk rett i hjertet. Jeg har aldri lest en så dyp og vakker bok.
I 2014 leste jeg den for første gang, på Norsk. Altså, det var da den IKKE rørte meg. Så i 2015 bestemte jeg meg for å kjøpe den på Engelsk. Da ble jeg frelst. Den var mye bedre på Engelsk enn på Norsk. Det er den beste boka jeg noen gang har lest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

https://lesehjerte.wordpress.com/2014/10/24/ikke-akkurat-disne/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg grein meg igjennom denne supre boken!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er helt sikker på at jeg ville gitt denne boken terningkast seks hvis jeg hadde kommet over den på egen hånd og som en ukjent bok. Desverre har jeg brukt det siste halvåret på å unngå den fordi den ble prakket på meg overalt, og når jeg likevel bestemte meg for å gi etter for presset var forventningene enorme. Boken er bra på veldig mange måter og nivåer. Jeg gråt ikke men jeg ble rørt, tankefull og jeg lo en gang og smilte opptil flere. Jeg har allerede bestemt meg for å lese mer av denne forfatteren. Og sørge for at ungene leser bøkene hans når de blir store nok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Roger MartinsenChristoffer SmedaasTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik Vale