Viser 1 til 1 av 1 omtaler

I Sūn Zǐ’s, Machiavellis og Clausewitz’ ånd går forfatterne av denne boka klinisk til verks mot den menneskelige sivilisasjons ubeseirede drage: Krigen. Med utgangspunkt i en solid filosofisk, samfunnsfaglig og militærfaglig plattform dissekeres krigens ulike aspekter og historie systematisk, kildekritisk, reflektert og fordomsfritt, uten tendenser til akademisk allvitende arroganse, uten glorifisering og moralistiske eller andre lettvintheter.

Og kanskje viktigst av alt: Med stor respekt og ydmykhet for erfaringen til de som fysisk sett har stått midt i krigens helvete, enten som soldater eller sivile. Denne boka har ikke alt og framfor alt ingen fasit, men den har et vell av tilnærmingsmåter, perspektiver og modeller: For å forstå, se sammenhenger og gå videre på problemstillinger som er aktuelle eller kan bli det, det være seg konvensjonelle kriger, irregulære kriger, eller snakkis/buzzscenariet “cyberwar”.

Dette vil være en nyttig bok for historikere, politikere, journalister, samfunnsvitere og aktører i konfliktsituasjoner på mange nivå. Som Persevs i den greske myten tar forfatterne et steg til side og betrakter Medusa nøkternt indirekte gjennom et speilbilde. Og det vil knapt være skadelig for “folk flest” å ta en kikk på denne boka heller, før politikere tyr til det populistiske ropet etter militære løsninger på vanskelige samfunnssituasjoner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Vigdis VoldBerit B LieAnn ChristinKirsten LundHarald KStine SevilhaugErlend Rødal VikhagenIngunn STralteTheaTerje MathisenRune U. FurbergEgil StangelandCarine OlsrødDressmyshelfLisbeth Marie UvaagIna Elisabeth Bøgh VigrePiippokattaTove Obrestad WøienSissel ElisabethKari FredriksenNorahHelena ETrygve JakobsenDemeterIngunnAmanda AMarianne MStig TTherese HolmDaffy EnglundVidar RingstrømritaolineAnne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWencheMorten MüllerMads Leonard HolvikAndreas Burøsomniferum