Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Innsiktsfull og frydefull lesning. Foer skriver svært godt om et tema som til tider virker underlig perifert og samtidig helt sentralt, nemlig hukommelsen. Perifert fordi vi har fått så mange hjelpemidler at vi med stor letthet kan finne fram opplysningene vi trenger. Vi trenger ikke lenger utenatlæring. Men som deltakende journalist tar Foer oss med på konkurranser som nettopp fokuserer på ferdigheter i å huske. Selv om ferdighetene består å gjengi rekkefølgen av kort i kortstokker og lange tallrekker, får Foer vist at de fleste med litt innsats kan lære seg dem. God hukommelse er ikke medfødt.

Foer lar oss møte både hukommelsesatleter og -forskere. En gjennomgangsfigur, Tony Buzan, ble på 1990-tallet kjent for sine gjør-det-selv-bøker i hukommelsestrening også i Norge.

Boka bygger på forfatterens egne erfaringer, intervjuer og gjennomgang av relevant faglitteratur. På denne måten viser han at vi ikke kan klare oss uten å huske, samtidig som det ikke bare et en mekanisk evne, men grunnlaget for innovasjon og kreativitet. Rammen som binder boka sammen er Foers egne erfaringer med hukommelsestrening og deltakelse både i amerikanske og internasjonale mesterskaper. Grunnlaget for boktittelen får vi likevel ikke vite før godt over halvveis i boka. Oversettelsen til norsk virker overbevisende god.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald KLinda NyrudPi_MesonPiippokattaStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo Rye