Viser 1 til 6 av 6 omtaler

En varm, fin og lun roman. En slags bokversjon av den klassiske "road movie-en", hvor snodige ting inntreffer med korte mellomrom. Boken har en morsom og original fortellerstil som gir den sitt eget unike uttrykk. Det er mulig 4 er litt strengt, men for noe av det som trekker ned for min del er tross alt at jeg vil vite hva som skjer videre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Veldig artig bok, som jeg likte godt. Selv om jeg er litt eldre enn målgruppen, var dette god lesning. Anbefaler boken til den som ønsker en lettlest og humoristisk bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mike er hakkekyllingen i klassen, har ei mor som er alkoholikar og ein far som gjer alt han kan for å halde på familiens fasade. Då russiske Tschick startar i klassen, og tek kontakt, oppstår det, trass i det Mike ønsker, vennskap dei to gutane imellom, og dei to vennene dreg ut på ein biltur nedover Tyskland. Her er humor og humør, men bakom ligg det såre. Ei godt skriven bok som godt kan lesast både av ungdom og vaksne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En kommentar til den korte anmeldelsen på smussomslaget--Den eneste grunnen til at boken blir sammenlignet med Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant, er etter min mening fordi hovedkarakterene i begge bøkene tar ut på en reise som bringer er fargerikt karaktergalleri med seg. Personlig finner jeg Jonassons bok morsommere på et helt annet plan enn Wolfgangs, som for øvrig også fortjener å kalles humoristisk. Wolfgangs karakterer skiller seg imidlertid også fra Jonassons. Den største forskjellen må være alderen dem imellom; Jonasson skriver om en hundreåring som ser tilbake på et liv i smørøyet av noen av de største historiske eventene, Wolfgang skriver om en ungdom som tar et steg på en uke som er lenger enn alle han har tatt til nå til sammen. I motsetning til hundreåringen, som jo mer eller mindre ufrivllig havner oppi de mest innfløkte situasjoner, tar han livet mindre med ro. Jeg likte begge bøkene svært godt, men ville vært noe forsiktig med å anbefale denne til alle dem som likte Jonassons humorfyrverkeri, i hvert fall om det er storslagen humor de vil ha.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

http://thauke2read.blogspot.no/2013/06/herrndorf-tschick-adj-berlin.html

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønn liten bok om ungdom, outsidere og et eventyr langs tyske veier. Vil vel ikke sammenlikne den med "Hundreåringen" slik som forlaget gjør, men absolutt en god bok å slappe av med i sommervarmen. En fin miks av humoristiske og mer alvorlige temaer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

kntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette Augustin