Tschick

adjø, Berlin!

roman

av (forfatter) og Eivind Lilleskjæret (oversetter).

Bastion 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.23 (13 terningkast.)

44 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

"Utrolig morsom og umiddelbart fengende" - Kulturhuset NRK P2. "Åkeren steg svakt. Vi kjørte i små svinger og snirkler og støtte på et spor som vi hadde pløyd selv for bare et minutt siden. Jeg foreslo at Tschick skulle prøve å skrive navnene vårt i hveten, slik at man kunne lese dem fra helikopter eller etter hvert på Google Earth. Vi mistet oversikten før vi kom til tverrstreken i T-en. Vi kjørte bare rundt, nærmet oss gradvis toppen av en kolle, og da vi kom helt på toppen, var det plutselig slutt på åkeren. Tschick bremset i siste liten. Med rumpa sto vi fortsatt i kornet, med nesa kikket Ladaen ut over landskapet. På horisonten tårnet skyene seg opp. Lyn glimtet over et fjernt kirketårn, men det var stille som i graven. Den fjerde regndråpen klasket ned på ruta. Tschick slo av motoren. Jeg skrudde av Clayderman." Tschick er en svært morsom, underholdende og annerledes roman. En bok for alle som enten er eller har vært unge.

Bokdetaljer

Forlag Bastion

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788290583441

EAN 9788290583441

Omtalt sted Tyskland

Språk Bokmål

Sider 236

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Bastianprisen. Barn og ungdom 2014

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 5 3 4 0 0

Bokomtaler

Mike er hakkekyllingen i klassen, har ei mor som er alkoholikar og ein far som gjer alt han kan for å halde på familiens fasade. Då russiske Tschick startar i klassen, og tek kontakt, oppstår det, trass i det Mike ønsker, vennskap dei to gutane imellom, og dei to vennene dreg ut på ein biltur nedover Tyskland. Her er humor og humør, men bakom ligg det såre. Ei godt skriven bok som godt kan lesast både av ungdom og vaksne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønn liten bok om ungdom, outsidere og et eventyr langs tyske veier. Vil vel ikke sammenlikne den med "Hundreåringen" slik som forlaget gjør, men absolutt en god bok å slappe av med i sommervarmen. En fin miks av humoristiske og mer alvorlige temaer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

http://thauke2read.blogspot.no/2013/06/herrndorf-tschick-adj-berlin.html

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En kommentar til den korte anmeldelsen på smussomslaget--Den eneste grunnen til at boken blir sammenlignet med Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant, er etter min mening fordi hovedkarakterene i begge bøkene tar ut på en reise som bringer er fargerikt karaktergalleri med seg. Personlig finner jeg Jonassons bok morsommere på et helt annet plan enn Wolfgangs, som for øvrig også fortjener å kalles humoristisk. Wolfgangs karakterer skiller seg imidlertid også fra Jonassons. Den største forskjellen må være alderen dem imellom; Jonasson skriver om en hundreåring som ser tilbake på et liv i smørøyet av noen av de største historiske eventene, Wolfgang skriver om en ungdom som tar et steg på en uke som er lenger enn alle han har tatt til nå til sammen. I motsetning til hundreåringen, som jo mer eller mindre ufrivllig havner oppi de mest innfløkte situasjoner, tar han livet mindre med ro. Jeg likte begge bøkene svært godt, men ville vært noe forsiktig med å anbefale denne til alle dem som likte Jonassons humorfyrverkeri, i hvert fall om det er storslagen humor de vil ha.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig artig bok, som jeg likte godt. Selv om jeg er litt eldre enn målgruppen, var dette god lesning. Anbefaler boken til den som ønsker en lettlest og humoristisk bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Kruso" av Lutz Seiler
 • "Lacuna - roman" av Kristin Friis
 • "Gormley - roman" av Runar Mykletun
 • "Bekymringsmelding for Hanna Tidemann - roman" av Jon Krog Pedersen
 • "Se en siste gang på alt vakkert - noveller" av Kristin Vego
 • "Den bleke kongen" av David Foster Wallace
 • "Sophie Starks liv og død" av Anna North
 • "Garden under jorda" av Brynjulf Jung Tjønn
 • "Vi levde i går - roman" av Naja Søtje-Thomsen
 • "Steinbygningen" av Aslı Erdoğan
 • "Ruinenes form" av Juan Gabriel Vásquez
 • "Lukk auga og tenk på taco - korleis få helgefølelse - heile veka" av Ronny Brede Aase
Alle bokanbefalinger for dette verket