Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Denne reisedagboken kan virke pretensiøs, men er verdt å lese: underholdende, vittig og velinformert. Reisen tar forfatteren hele veien fra Italia til India langs en rute som var vanskelig å følge i 1933, men ironisk nok helt umulig å gjennomføre i dag.

Det mest av boka handler om Persia (Iran) og Afghanistan. Burton er en entusiastisk beundrer av muslimsk arkitektur. Hans egne fotos er ikke alttid overbevisende, men googler man de forskjellige stedene (som kan ha endret stavemåte) kan man få bekreftet hva Burton så i moskeene og mausoleene han besøkte. Han omtaler menneskene han treffer med interesse og sympati, men har liten appetitt for det autoritære styresettet til Reza Pahlevi, selvutnevnt sjah av Iran. Han sympatiserer heller med Bakhtiar-familien som blir forfulgt av sjahen. Underlig nok skulle det bli et medlem av denne familien som skulle bli Irans siste statsminister under sjah-regimet i 1979. Shapour Bakhtiar gjennomførte en rekke reformer, men ble selv fordømt av ayatolla Khomeini og myrdet i Paris 1991.

For tilhengere av Bokelskere.no kan det være verdt å merke seg at Burton legger vekt på at man på tidkrevende ekspedisjoner må utstyre seg med et godt bibliotek. Han siterer fra flere bøker underveis, blant annet fra Proust, men leseren kan jo ha mistanke om at de mer vidløftige sitatene og referansene ble lagt til under skrivearbeidet som tok fire år.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland Skjeggerud