Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Artig og lettlest innføring i sagaenes og vikingtidens verden, sett fra kvinners ståsted, og det har det ikke vært for mye av! :-)

Aareskjold burde likevel vært mer nøye med kildene. På s. 120 er hun opptatt av at Sven Aggesen på 1100-tallet beskriver dronning Thyra som opphavet til forsvarsverkene Dannevirke mellom Danmark og Tyskland.

Men utgravninger viser at Dannevirke ble påbegynt 300 år før Thyra - mens påbyggene er fra hennes sønn Harald Blåtanns tid og senere. http://danmarkshistorien.dk/leksikon-og-kilder/vis/materiale/thyra-danebod-ca-935/

Det er uttrykk for Sven Aggesens personlige interesse for relasjonen til Tyskland når han tolker dronning Thyras tilnavn «tanmarkar but» (Danmarks pryd) som et tegn på at det var hun som fikk reist Dannevirke. http://www.denstoredanske.dk/Dansk_Biografisk_Leksikon/Historie/Historieskriver/Sven_Aggesen Det har ingenting med virkeligheten å gjøre, og da bør det ikke stå slik i en faktabok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryRoger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne M