En nydelig bok, delt i fire deler, med oppskrifter for hver årstids ulike råvarer.
Her finnes enkle og godt forklarte oppskrifter på saft, syltetøy, marmelader, geleer, chutney, eddiker og sylting av det meste. I tillegg gis en god forklaring/beskrivelse av ulike konserveringsmidler og tyknings/-geleringsmidler, oppbevaringsmåter og holdbarhet. Med andre ord, en flott innføring for de mer uerfarne.
Oppskriftene gir "relativt små porsjoner, slik at du slepp å setje kjøkkenet ditt på hovudet for å ha ei sylteøkt" som forfatteren selv skriver.
Av de mest spennende oppskriftene, etter min mening, er whiskeymarmelade, fiken i konjakk, lemon curd, nøttekompott, løvetannsirup, nektarinmarmelade, hylleblomstsaft og soppmjøl. Men jeg skal også prøve flere av de mer tradisjonelle syltetøy- og saftoppskriftene.
En bok å anbefale, både til eget bruk og inspirasjon, eller som gave til noen med slike interesser.
At boken er skrevet på nynorsk er ingen ulempe, slik jeg ser det. Det gjør bare leseopplevelsen rikere for en bokelsker.