Viser 1 til 10 av 20 omtaler

Så var det gjort.
910 sider, og det har tatt litt tid, men en leseropplevelse rikere.
Underveis i lesingen var jeg veldig nysgjerrig på hva slags tekst dette er. Er det virkelighet, eller fiksjon? Etter det jeg har funnet ut, er det litt av begge deler.
Jeg tenker tilbake på denne boka som en kompleks fortelling. Den rommer både spenning og romantikk, filosofi og religion, reiseberetning og opplevelse av kultur. For min del har boka til tider vært for kompleks til at jeg har orket å plukke den opp og lese videre. Men et godt råd kan være å ta den med når du er på ferie eller har litt tid til å lese. Lesingen min har intensivert seg i feriene og i de helgene hvor jeg har hatt tid.
Selv om det jeg skriver kan oppfattes som et sukk, må jeg si at Shantaram har vært en glede å lese også. Det er noe med de tykke romanene og vinteren og følelsen av at man har masse igjen å se fram til. Og jeg må vel også innrømme at lysten til å se India ikke har blitt mindre av denne boka. Lykke til for dere som har tenkt å lese boka i framtiden!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er en av de bøkene hvor man får vondt i sjela når den er ferdig; tenke seg til at man vil ha mer enn 910 s! Da må det være en god bok. Og det er det. Som om ikke det var nok; forfatteren beskriver folk og sosiale bånd på så nyanserte måter at jeg nesten fikk lyst til å bo i slummen, eller bli kriminell, eller begge deler :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En veldig god bok. Jeg brukte lang tid på den, men det var fordi jeg ønsket den skulle vare lengst mulig. En nydelig reise gjennom landskap, både sjelelige og naturlige. Anbefaler!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Rett og slett en klar favorittbok! Takker Maria som anbefalte denne boken. 1000 sider gikk lett, det sier mye.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fantastisk bok som fenger fra første side. Skildringene er så virkelige at man kan lukte og føle seg frem i tykkeste India. Inneholder det meste, og skrivemåten er bra og uttrykksfull. En bok man lett trekker frem som favorittbok uansett sjanger.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Urovekkende fantastisk

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et fyrverkeri av en bok!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Roberts er en god historieforteller, som på sitt beste gjør menneskene og slummen i Bombay levende. Jeg oppfatter imidlertid skillet mellom gode og onde personer vel karikert, og faller ikke helt for den underliggende filosofien i boken. Halveis i boken mister jeg interessen...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En uforglemmelig perle av en roman! Helt klart på favorittlista mi over bøker. Gregory David Roberts tar leseren med på en utrolig reise etter å ha rømt fra et høysikkerhetsfengsel midt på lyse dagen. Han havner i India hvor han bl.a ender opp som lege i slummen. Jeg ble litt skeptisk over str på boka da jeg fikk den; det er en murstein av en bok. Men hadde bare lest en knapp side, så var jeg solgt, og den gikk unna i et jafs! At de siste par kapitlene var litt tunge får meg likevel ikke til å gi lavere terningkast, da resten av boka er så utrolig bra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må bare innrømme at jeg har lagt fra meg denne boken flere ganger. Det ble bare for mange svulstige formuleringer. Men så bestemte. Jeg meg for at hvis jeg leser dette som en røverroman og intet annet så går det bedre! Syntes den tok seg opp mot slutten, selv om mine år i bistandsbransjen gir meg strek tvil om slummens renhet og samhold er slik det blir beskrevet her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

MariarThea EmilieHeidiKikkan HaugenEmilieskKay NilsenToveHilde SWencheSteinHilde Merete GjessingGVTanteMamieJohn LarsenKirjalabyrinttifornixPilarisKjerstiJan Erik  OlsenJenny Dahl BakkenEvaIvar SandJan Arne NygaardBjørg Elin NærlandBerit RJulie StensethMonica CarlsenMarianneTrude OmaRandi FramnesMarteMorten JensenMaren Hjelle AuneAlice NordliLibraritas vStian PollestadMargrethe  HaugenTore OlsenEllen E. MartolÅsmund Ådnøymoira