Viser 1 til 4 av 4 omtaler

En god historie,som tar deg med til Madrid og Marocco. Fortellere er bokas hovedperson,sydamen Sira som kommer fra arbeiderklassen i Madrid. Hun er oppvokst med en alenemor,og tidene er harde i førkrigstiden. Boka tar oss med videre i livet til Sira,gjennom et turbulent kjærlighetsforhold som fører henne til Marocco. Hun vikles inn i kriminelle handlinger,men kommer styrket ut av det. Den andre verdenskrig fører henne endelig tilbake til Madrid,der hun får oppdrag som hemmelig agent,
Dette var et kort sammendrag,boka er på nesten 700 sider! De sidene kunne nok etter min smak blitt forkortet betraktelig,selv om boka hadde fine skildringer og tildels litt spennende,så var den på grensen til kjedelig i enkelte kapitler. Synes ikke forfatter lykkes med noen klimaks i boka.
Men fordi den i perioder var interessant og bra personbeskrivelser vil jeg gi den terningkast 4

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg likte historien, men synes det var mye gjentagende beskrivelser og snirklete språk. Synes heller ikke hovedpersonen var helt troverdig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sira vokser opp sammen med moren i Madrid som er syerske. Også Sira får opplæring i dette faget, og hun blir dyktig. Så forelsker Sira seg i sjarmerende Ramiro, og reiser med ham til Tanger. Der lever de herrens glade dager helt til Ramiro stikker av med formuen Sira har arvet etter faren sin. Ensom og forlatt starter hun etterhvert et nytt liv i Marokko som en populær syerske. En dag kommer britiske Rosalinda inn i systuen til Sira og forandrer livet hennes nok en gang.

Noe ujevn. Til tider interessant og stor spenning mot slutten av boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En lettlest bok som jeg fant i Kroatia. Fra Spania og Marokko fra Franco si regjeringstid og under 2. Verdenskrig. Handler om den unge syersken Sira som ble spion for engelskmennene . En god fortelling når en er i feriemodus.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieOlemgePiippokattaWencheAnne-Stine Ruud HusevågDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig THanne Kvernmo Rye