Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Hakls korte roman er et funn. For 49 kroner på salg kan man alltids ta en sjanse med en for meg ny og ukjent forfatter. Særlig når boka ikke er så tykk og dessuten pent trykt og innbundet.

Her er det forholdet mellom far på 71 og sønn på 42 som gjelder. En dag går de to fra kneipe til kneipe i Praha og snakker om livene sine. Som i virkelige samtaler veksler det mellom tullprat om fly og damer til mer dyptpløyende spørsmål om skjellsettende livserfaringer. Faren er nok mer pågående og direkte i sine spørsmål og fortellinger enn sønnen, som til tider reagerer med undertrykt raseri når faren blir for nærgående. Likevel fortsetter de samtalen som på samme tid både er sørgelig og morsom.

For meg minner boka mye om filmen «Min middag med André» fra 1981 der vi følger to venner fra de går inn i restaurant i New York til de går ut igjen. Men Hakl sørger for en rekke avbrekk ved at far og sønn går fra sted til sted. Øldrikkingen fører dessuten til hyppige toalettbesøk, hvor hovedpersonen gjenkaller drømmer og minner utover dem han deler med faren sin. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Hilde Merete GjessingBjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundHarald KRune U. FurbergLilleviIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig T