Viser 11 til 20 av 26 omtaler

Noterar att den heter Flyga drake på svenska...
Så mycket mer jag vet om Afghanistan nu än före jag läste boken! Varm och vidrig, rå och kärleksfull. En riktigt bra bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig gripende bok. Den gir et innblikk i en kultur jeg kjenner altfor lite, med en spennende historie.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Følelser og handlinger i boken beskrives på en rett frem og opprivende måte. Leseren blir tvunget til å selv tenke gjennom og kjenne på hva som egentlig blir fortalt og betydningen av dette. Forfatteren har gode personkarakteristikker, troverdig handling og levende skildringer fra Afghanistan skrevet på et historisk bakteppe. Han dveler med hendelser akkurat så lenge at jeg får tak på både stemning og lukter, men ikke så lenge at jeg blir lei og vil videre.

Boken var til tider så ubehagelig å lese at jeg måtte ta en pause og tenke på noe annet. Dette er en fantastisk bok som absolutt bør leses, og som beviser at ikke alle bestselgere strever med å leve opp til forventningene. Grunnen til at den ikke får 6 er at den karakteren får kun bøker jeg vil lese igjen. Jeg kommer nok ikke til å lese denne igjen, men jeg skal definitivt lese andre bøker av samme forfatter.

Hele omtalen finnes i bokbloggen min.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har akkurat blitt ferdig med denne boka og jeg må bare si at dette er den mest følelsesladde boka jeg noen sinne har lest. Denne boka inneholder så mange visdomsord, så mange følelser. Det er rart hvor mye denne boka faktisk inneholder.

"For deg, tusen ganger til"

Denne boka handler om en gutt som heter Amir som bor i Afghanistan sammen med faren sin og to tjenere, som her hazarer. Amir er venn med den ene tjeneren som heter Hassan(de er like gamle). Hassa føler at han aldri har fått anerkjennelse fra faren sin Baba, og Amir er villig til å gi slipp på vennskapet med Hassan for å få Baba sin anerkjennelse.

Når du forteller en løgn, stjeler du retten til sannhet fra noen. Når du fusker, stjeler du retten til rettferdighet"

Jeg liker ideen med at Khaled bruker mange muslimske ord. Jeg kunne jo noen av ordene siden vi nettopp har hatt om Islam på skolen, men jeg synes det var bra at han hadde en ordliste bak i boka(det minnet meg litt om Heroes og Olympus-bøkene).

Denne boka er helt fantastisk. Jeg ble helt målløs over hvor mye denne boka inneholder. Jeg kunne ikke se for meg det som skjedde videre i teksten, tvertimot, jeg ble overrasket nesten hele tiden.
Dette er en rørende bok, og jeg synes slutten var så bra. Det bare passet så bra. . . Jeg vet ikke hva jeg skal si. . .

Se også bokomtalen min her!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hosseini får fram en nerve i fortellingen, og makter å beholde denne. Lettlest, tilgjengelig, lite pretensiøs, opplysende (om faktiske forhold i Afganistan) og facinerende å lese om vennskapet mellom to gutter. Synes at fortellerstemmen er troverdig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg havnet på en femmer. Egentlig hadde jeg tenkt å gi en firer, men den tok seg opp på slutten. Midtpartiet opplevde jeg som tregt og litt kjedelig, egentlig. Slutten derimot er nydelig og spennende. Anbefaler boken. Gir et nytt bilde av et land som kanskje aldri kommer tilbake dit det en gang var.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En sterk og fantastisk bok. Den eneste boka, som jeg har lest til nå, som jeg faktisk har blitt ordentlig rørt og trist av. Godt skrevet, og en nydelig handling. Boka kan være brutal, sorgfull og gripende på samme tid. En bok man ikke vil gå glipp av.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Den var helt fantastisk, og så rørende. Jeg gråt meg gjennom halve boken. En bok som får deg til å le og gråte på samme tid. Ikke til å gå glipp av.

Godt sagt! (8) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig fin bok. Ble veldig skuffet over det som skjedde på slutten og når jeg leste den siste siden ble jeg svært frustrert som gjorde at jeg ikke satt igjen med den gode følelsen etter å ha lest en bra bok. Anbefales på det sterkeste, lærer mye om Afganistan og området rundt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

gretemorSol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiTor-Arne JensenHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger MartinsenAmanda AHanne Kvernmo RyeSynnøve H HoelEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågtuhamreMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingHarald KLailaReadninggirl30TanteMamieReidun Anette AugustinChristoffer SmedaasBirkaLeseberta_23Aud- HelenTorill RevheimBenedikteChristin Sillibakken