Viser 1 til 10 av 12 omtaler

Jeg liker generelt sett ikke norske forfattere (unntak: Nesbø), men har hørt så mye bra om Lahlum at jeg måtte se om jeg kunne bli overbevist. Det er jeg ikke. Jeg forstod hele plottet etter noen sider. Leste videre i håp om at jeg skulle bli overrasket, det ble jeg på ingen måte. Å gjøre etterforskeren så dum, mens en medhjelper på mystisk vis avslører ting (som leseren har forstått for lengst) etter hvert. Nei. Dette var dårlig. Ikke spennende. Ikke bra skrevet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nummer 2 i krimserien til Hans Olav Lahlum er minst like god som den første. Engasjerende og interessant skrevet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lydbok. Underholdende og smart krim i Agatha Chistie stil. Som i første bok går det linjer tilbake til annen verdenskrig i Norge. Alle personene virker mistenkelige. Skulle gjerne gitt full score, men jeg skjønte nokså tidlig hvem den/de skyldige var. Nils Nordbergs stemme passer uvanlig godt til bokas tid og stemning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kolbjørn "K2" Kristiansen og Patricia Louise I. E. Borchmann nr 2

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fornøyelig krimboken, ligner litt på gode gamle Derrick i stilen. Skrevet på 1960talls norsk. Burde nok lest menneskefluene først, for å bli litt bedre kjent med persongalleriet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En god gammeldags krim, hvor Lahlum selv sier at han er inspirert av den engelske krimforfatterinnen Agatha Christie. Førstebetjent Kolbjørn Kristiansen også kalt "K2" har også denne gangen løst nok et mysterium i samråd med handikappede Patricia Borchmann. Denne klassiske kriminalromanen skiller seg markant ifra nåtidens politiromaner. Det blir etter hvert rikelig med motiver og mulige mordere, når flere personer i omgivelsene rundt offeret dør. Liker du stilen i Agatha Christies romaner, er dette boken for deg. Dette er den andre boken om "K2", Menneskefluene er den første!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har en lei tendens til å "binge reading". Liker jeg en forfatter eller en bok og har jeg en sjanse, så leser jeg alt jeg kommer over.
IKKE LURT!
Dette er en god måte å bli lei utmerkede forfattere.

Dette var "Bok II" av Lahlum.
Da jeg skrev noe om "Bok I" refererte jeg til Christie og Stout. Jeg slipper å gjøre dette denne gangen, siden forfatteren dedikerer boka til den ene og selv drar likhetstrekk mellom hans duo og Wolf&Goodwin.

Ellers er egentlig denne boka helt lik den første. En samfunnsstøtte som egentlig er en skikkelig drittsekk, mange tråder tilbake til Nazi-tiden og en intrikat plott. En dum detektiv som blir lurt av en pen ung dame.

Ikke mye mer å snakke om.
Grei lesing, men det ligner mer på en ungdomsbok beregnet for 15-åringer enn en kriminalhistorie for voksne.
Grei lesing, jeg har startet på "bok III".
(ikke lurt!)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hmm. Jeg forstår at mange er begeistret for denne boka, og er fornøyd med egen innsats med å finne skurkene. Jeg er uenig. Måten Lahlum beskrev morderen på gjorde at jeg VELDIG tidlig i boka vurderte å legge den fra meg, fordi jeg var så sikker på hva som hadde skjedd. Jeg ga den likevel en sjanse fordi jeg gjerne ville bli overrasket - noe jeg ikke ble. Fremfor å være fornøyd med min egen innsats, er jeg heller misfornøyd med Lahlums innsats. Det ble til slutt så åpenbart at jeg kunne ikke forstå hva de resterende 100 sidene skulle handle om, og K2 er provoserende dum til tider.

Jeg klarer likevel ikke å gi den mindre enn terningkast 4, fordi historien er veldig god, boka er godt skrevet og det er OK underholdning.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er krim jeg kan like. agatha christie krim :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Turid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNina