Viser 1 til 8 av 8 omtaler

Nydelig leseropplevelse.
En bok fra den svenske skjærgård så full av naturstemninger, poesi, ensomme betraktninger og refleksjoner.
«Italienske sko» handler om en aldrende lege som en gang i tiden begikk en skjebnesvanger feil under en operasjon. Han sa opp sin stilling og søkte i sin bitterhet tilbake til besteforeldrenes lille fiskergård ute på en øy i den ytterste skjærgård. Der ble han sittende alene i 12 samfulle år, bare sammen med sin hund, sin katt og en maurtue som han lar vokse seg kjempehøy. Det som skjer videre (dramatisk nok) fører til selvoppgjør. Han må innse at hans varige mismot skyldes hans egen svikefullhet og selvforakt. Han har søkt gjemmesteder i stedet for fellesskap, levd som en rev med mange utganger fra hiet. En beste bøker. Det er første gang jeg leser Mankell. Det blir sikkert ikke den siste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken er så absolutt nødvendig å få med seg. Den er varm,behagelig med en unik historie om en eks lege som bor alene på ei Øy . Han har rømt fra alt etter en legetabbe. Plutselig dukker ungdomskkæresten hans opp på øya. Ei han rømte i fra for å fullføre utdannelsen sin. Jeg tenkte ikke en eneste gang å avslutte boken og det betyr ikke så lite det. Boken fortjener en 6'er.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lydbok. Hyggelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når eg omsider fekk rota meg til å lesa noko av Mankell så vart det dessverre ein stor skuff. Denne boka var så full av platte, lite truverdige episodar, og oppdikta pappfigur- karakterar at eg vert heilt matt. Eg veit ikkje kvar eg skal starte for å beskrive alt det kunstige eg opplevde med denne boka, så eg let det heller vera. Men eg har fleire Mankellbøker i hylla, så eg får gje han ein sjanse til. Under tvil.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min første bokomtale i nyere tid måtte bli denne. Boka har stått i bokhylla i mange år, og måtte leses på nytt ettersom Henning Mankell utga sin siste bok "Svenske gummistøvler". En frittstående fortsettelse av denne.

En fantastisk roman av Henning Mankell, utgitt i 2006, som gjør det enkelt å fantasere seg inn i en tidligere svensk kirurgs betraktninger av livet og utfordringer som følger med. En katt, en hund, en maurtue og en postmann i en skjærgård i Sverige. Harriet, som plutselig står på isen i skjærgården etter 30 år, og som har noe hun vil fortelle. Reisen videre fører kirurgen tilbake i tid, så vel som fremover. Han savner, han angrer, han søker tilgivelse, og oppdager mer av seg selv, på tross av at han har hatt en følelse av å ha slått seg til ro i skjærgården.

Boka starter brått med et uventet besøk fra fortiden. Noe ligger skjult i kirurgens fortid som skal vise seg å være avgjørende for fremtiden og hans liv på skjærgården. Mankell gjør sidene lettlest med sine troverdige beskrivelser og noen ganger korte setninger, igjen for å skape spenning. Jeg legger ikke skjul på at jeg lett innehar rollen som kirurgen mens jeg leser. Å legge fra seg boka var vanskelig. En bok som anbefales på det sterkeste!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den pensjonerte kirurgen Fredrik, bor alene på en øy i den svenske skjærgården. På vinteren isbader han hver morgen. En dag står en kvinne med rullator ute på isen. Det er Harriet som han forlot og svek for tre tiår siden. Harriet krever at Fredrik innfrir løftet han ga henne den gang.

Det blir en uforglemmelig reise for dødssyke Harriet og einstøingen Fredrik, og for Fredrik står den ene overraskelsen etter den andre i kø. Reisen og møtet med Harriet skal forandre livet hans for alltid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En fin historie, med interessante om enn ikke alltid like troverdige karakterer.
Jeg synes uansett boken var god, men savnet kanskje de helt store toppene. Boken ble aldri helt fengslende.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En tidligere lege lever alene på en øde øy ute i den svenske skjærgården. Her har han bodd de siste tolv årene etter at han begikk en alvorlig feil i sin legegjerning. Hele livet har han flyktet fra ubehageligheter, ja kanskje også fra seg selv.

Det store vendepunktet oppstår når han blir oppsøkt av sin store kjærlighet Harriet, som han sviktet på det groveste i sin ungdom. Etter dette blir hans velregulerte liv ikke det samme. Han opplever å bli stilt til ansvar for alle de valg han aldri tok. Dette medfører også at han selv får behov for å rydde opp i fortiden. I prosessen møter han til slutt seg selv. Hvem er han når det kommer til stykket?

Boka byr på en spennende reise inn i kompliserte mellommenneskelige relasjoner.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Roger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda Nyrud