Viser 1 til 10 av 14 omtaler

Denne selvbiografiske boken av og om Åsa Linderborg er en fantastisk skildring av hennes liv med en far som sliter med sitt og en mor som er revet mellom to verdener. Linderborg beskriver så fantastisk godt det kompliserte rundt denne typen forhold hva gjelder følelser og erfaringer. Alle personene har så mange lag og sider og det er det som er så interessant.
Jeg har sett filmen og for den som lurer; filmen står LANGT tilbake for boken etter min mening.
Den får en femmer og ikke en sekser for jeg synes noe av ordbruken mot slutten blir noe sentimental og klisjéaktig, men på en annen side; dette er slik det ble opplevd av forfatteren selv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En rørende, tankevekkende og kjærlighetsfylt bok.
Synes denne boken er veldig spesiell, da den minner meg personlig om mitt eget forhold til min far. Min far har vært psykisk syk hele mitt liv, vanskelig å forstå seg på, med mange av de samme holdningene som bokens «Leffe». Det er første gang jeg har lest noe så treffende om følelsen av å skamme seg over den man er glad i.
Leffe blir fanget i en storm av problemer, som er vanskelig for både han og dem nær ham. Boken forteller om hvor viktig det er å følge med på dem rundt deg og strekke ut en hjelpende hånd, samtidig som den vitner om at det er mulig og skape et nytt og rikt liv selv med en tvilsom barndom.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Om en annerledes oppvekst, hvordan et barn opplever verden og ser den voksne, og hvordan måten å se ting på endres over tid, på godt og vondt. Hvordan fattigdom oppleves, og hvor relativ den er. En nydelig bok om det å være glad i en man ikke forstår, og hvordan relasjonen som er vanskelig også kan være god.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka blir alt for overflatisk dessverre... det blir for mange beskrivelser av ting, møbler, senger, lamper etc og for lite om hva Åsa egentlig følte... Det blir for kjedelig å lese om rett og slett... Plutselig får hun et barn og et barn til, mens barnefaren (e) er kun nevnt i en bisetning... Skulle gjerne hørt litt mer om Åsa i denne boka, og litt mindre om politikk... og oppramsinger av svenske politikere....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Satt på jobb å hørte denne boka for noen år siden. Grein til tider. Skal LESES på nytt. Sterk skildring... Terningkast 5

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åsa bor i Västerås sammen med pappa Leif. Åsas pappa er herder på metallverket, og både hender og føtter er delvis ødelagt. Leif starter gjerne dagen med å kaste opp gårsdagens øl. Han må tidlig på jobb, så Åsa blir plassert utenfor barnehagen for å vente til den åpner. Alt er annerledes hos Åsa og Leif. De har ikke håndklær og sjampo på badet, og sengetøy bruker de ikke. Men stuevinduet og balkongen er uklanderlig, så alle tror nok at det bor et grepa kvinnfolk i leiligheten. Åsa synes at hun har verdens beste pappa.

Selvbiografisk bok som er vel verdt å få med seg. Er også filmatisert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tung historie, men skrevet slik at jeg velger å skumme meg gjennom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste boken i 2009, og blogget den:

http://trausken.blogspot.no/2009/03/en-feministisk-handling.html

Godt sagt! (0) Varsle Svar

en av de mest gripende bøker jeg har lest. anbefales på det sterkeste!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgePiippokattaWencheDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig T