Viser 1 til 4 av 4 omtaler

I sverdets tid skjer det stort sett noe hele tiden. Her er det spenning fra første side. Og selv om historien spenner seg over mange år er det få stillestående sider. Her oser sidene over av kjærlighet, lojalitet, svik, brorskap og vennskap. Og det at flere av tingene som skjer er faktiske historiske hendelser gjør boken mer spennende. Her lærer vi en del av Norges historie, samtidig som vi blir underholdt av en storslått saga.

Den noe hakkete skrivestilen krever en del tilvenning og gjør at mye må leses mellom linjene. Her møter vi også mange navn og personer. Så mange at det er vanskelig å huske hvem som er hvem.

Jeg anbefaler boken for alle historiefans. For de som ønsker å lære mer om hvordan nasjonen Norge vokste frem og kanskje ekstra for de som ønsker å lære mer om birkebeinerne.

For full anmeldelse, se: Edge of a Word: I sverdets tid

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dumpa over denne boka. Den 1. I en trilogi Fra birkebeiner tida i Norge. Aktuell ettersom filmen Birkebeinerne kom i år. Meget godt skrevet og gir en god lettlest oversikt over historien om de aktuelle kongene og slagene i Norge på 1100-1200 tallet. Kam absolutt anbefales til alle med interesse for Norsk historie og denne tidsalderen. Har tidligere lest det meste av Vera Henriksen som også skriver fra denne epoken. Gleder meg til å lese oppfølgeren "kongedrapene" og "Helligdommen"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka er helt greit. Men det blir noe enkelt over det hele. Savner mer spenning, flere faktiske faremomenter. Ekeberg sliter med at han skriver for "kort". Selv om boka i seg selv ikke er kort, blir beskrivelsene, spesielt skildringene, alt for kortfattede. Litt typisk "det skjedde.. også skjedde det...og så det..." etc. Videre synes jeg Sigurds overgang fra barn til voksen blir for uklar, og han oppfører seg fortsatt ganske barnslig mot slutten av boka.

Desverre blir jeg ikke for engasjert i historien om Sigurd. Boka klarer ikke å dra meg inn i samtiden. Og det er synd.

Allikevel er det godt å se folk ta tak i denne særdeles spennende tiden i norsk historie. Norsk historie, og kanskje spesielt vikingtid og middelalder, er som skapt for historiske romaner. Dette er en gullgruve for folk med en god penn.

Har ikke lest fortsettelsen, men skal nok gjøre det en dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

spennende for oss som liker historiske romaner. Lærte litt om denne tida, sjøl om det meste var kjent fra før. Advarselen om at historien i boka ikke korresponderer med historiske kilder kunne nok kommet før etterordet, jeg henger meg gjerne opp i slikt og sjekker leksika

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Rune U. FurbergLilleviHarald KIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleKirsten LundBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLaila