Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Daniel Grey har en gammel sjel. Sjelen hans har vandret fra kropp til kropp siden 520 e.Kr. I nesten like lang tid som sjelen hans har vandret har Daniel elsket kun en annen sjel, Sophia. Begge er sjelevandrere, men med en viktig forskjell. Daniel husker, mens Sophia glemmer. Daniel husker livene han har levd tidligere, kroppene han har vært i, han husker hvor høyt han elsker Sophia uansett hvilken kropp han er i, mens Sophia glemmer ham for hver gang hun blir gjenfødt.
Romanen skifter stadig mellom fortid og nåtid. I fortiden får vi vite hva som har skjedd mellom Daniel og Sophia. Hvor mange sjanser de har fått og hvordan sjansene deres har blitt benyttet. Forholdet deres virker skjebnebestemt, men det er alltid noe eller noen som kommer i veien.
Nå i 2004 heter Daniels store kjærlighet Lucy, hun er 17 år og går på High school i Hopewood, Virginia i USA. Lucy er ei snill og pliktoppfyllende jente som desperat prøver å tre ut av skyggen til sin narkomane, trøbbelsøkende, døde søster Dana. Daniel er også 17 år, han har hatt en vanskelig oppvekst med en narkoman mor og voldelig fostermor. Daniel elsker Lucy og Lucy har en sterk dragning mot den mystiske Daniel. På et skoleball møtes de to, men Daniel går for fort fram, han tror Lucy husker sine tidligere liv og ham og begynner å kalle henne Sophia. Lucy blir vettskremt og forlater Daniel, Daniel har mistet all tro på at de to noensinne kan få hverandre i evigheten og hopper i elva…

Dette er en roman om udødelig kjærlighet. En fortelling om to skjebner like ikoniske som Romeo og Julie, Elizabeth Bennet og Mr. Darcy, Catherine og Heathcliff, Bella og Edward. Men hvilken skjebne som venter Daniel og Lucy, det må du lese Sjelevandreren, for å få svar på.

CLG

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte boka, og spesielt de gamle historiene fra andre kulturer. Det er en vakker kjærlighetshistorie, uansett om man tror på reinkarnasjon eller ikke. De siste sidene når den onde broren Joaqim dukker opp, er kjempespennende, og slutten er veldig åpen. Den kan tolkes i flere retninger, så jeg håper virkelig det kommer en oppfølger her.
Et pluss for denne type pocketbok med doble permer og stor skrift, som gjør boka god å lese i.

Les gjerne mer her:
http://artemisiasverden.blogspot.no/2012/12/sjelevandreren-av-ann-brashares-eller.html#more

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvaBeathe SolbergmgeBertyJulie StensethKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth Svee