Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Demoner skrevet av Asbjørn dyrendal

Denne boka ble utgitt på humanist forlaget i 2006 og er en del av en større bokserie som handler om visse overnaturlige og sære temaer. Bøker som Varulver, Vampyrer og hekser er med i denne serien.

Boka er ganske så monoton og dermed må jeg innrømme at jeg brukte ganske så lang tid på den. Man må ha en gnist innen temaet for å komme seg i gjennom, men likevel skal Asbjørn Dyrendal få kredd for å virkelige dypdykke inn i dette temaet. Mye av informasjonen er kjent fra før selv om det er visse ting som det var spennende å vite om og til og med lære noe av. Boka er noen år gammel så den sammenligner seg noen ganger med f:eks serier som ikke man nødvendigvis har sett. Det er ikke noe minus, men derfor er det ikke alltid man får like mye ut av det som står i boka.

Temaet er veldig spennende og det er utrolig hvor mye man kunne skylde på demoner før i tiden. Til og med i dag gjøres jo det i visse miljøer. Boka tar for seg demoner for flere 1000 år siden til i dag og dermed får man et overfladisk bilde på demoner gjennom tidene. Boka kunne vært mer spennende om forfatteren hadde dypdykket mer inn i f:eks eksorsismer som er vanskelig å påstå om det er ekte eller ikke. Dette er en mer generell bok enn de andre serien.

Tidligere bøker i serien som varulver var veldig bra og den tok med mye spennende temaer. Denne boka vil dessverre ikke være i hodet mitt altfor lenge, men Dyrendal gjorde et bra grovarbeid og har skrevet om noen spennende temaer innen Demoner. For alle del les denne boken viss du liker demoner, men ikke regn med å få en revolusjonerende eksorsisme rett i trynet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvem syns vel ikke at demoner er et interessant fenomen?

Jeg har noen sære interesser. Jeg er interessert i det mørke og det dystre. Liker alt som har med det overnaturlige å gjøre. Og grøss er noe jeg alltid har elsket på film og i bokformat. Det er fenomener som skiller seg ut og som liker å skremme. Jeg blir sjeldent skremt av filmer jeg ser og bøker jeg leser. Jeg blir heller fascinert og vil vite mer om diverse fenomener. Og noe jeg har vært interessert i lenge er demoner. Syns det er et interessant konsept. Det er noe som heter indre demoner (det har jeg en hel skokk av, jeg består ikke av noe annet, haha!) og det er demoner som hjemsøker hus/mennesker som bor i det. (Ikke hjemme hos meg, heldigvis, jeg har mer enn nok med mine indre demoner å hanskes med, haha!).

I boka Demoner: besettende djevler og andre ondskapsfulle vesen skriver Asbjørn Dyrendal (som er 1. amanuensis i religionvitenskap ved NTNU), om hvordan demoner er i forhold til det virkelige liv (han beskriver blant annet om en eksorsisme som skal ha skjedd i år 2000 i Vatikanet). Han tar også for seg hvordan demoner blir beskrevet i sammenheng med religion, i forhold til film og tv-serier og han tar for seg hvordan forskjellige demoner blir betraktet generelt oppgjennom årene.

Å lese denne boka var ikke bortkastet, men den ga meg heller ikke noe spesielt. Ikke mye mer enn det jeg visste fra før angående dette temaet, så boka var ikke særlig nyskapende. Og den var heller ikke så mørk som jeg hadde håpet på. Hadde håpet på at det ville inneholde noe mer nytt og kanskje noe mer fra virkeligheten. Noe mer sjokkerende enn sammenligning av skapningene med film/tv-serier for eksempel. Det blir litt vel tørt. Hadde håpet på noen sanne historier i tillegg, men det var det bare dessverre fåtall av, så det ble ikke helt den boka jeg hadde ventet meg. Noe spennende var den og ikke den kjedeligste folkloreboka jeg har lest, men jeg hadde vel ventet meg noe mer, men vet ikke helt hva.

Dette blir en kort anmeldelse siden dette er en oppslagsverkbok/faktabok så det er egentlig ikke så mye å anmelde. I hvert fall ikke sammenhengende. Derfor blir dette en kort anmeldelse i stedet. Og denne boka tilhører Humanist Forlags tematikk bokserie om forskjellige overnaturlige fenomener. Fra før av har jeg bare lest Hekser: Fra forfølgelse til fortryllelse av Rune Blix Hagen. Bokserien av forskjellige forfattere skriver om kjente og overnaturlige skapninger/fenomener, og jeg ikke ser bort i fra at jeg kommer til å lese resten av serien også. Noen må jo ha sære interesser også. Det har i hvert fall jeg.

Demoner ga meg ikke den mørke og dystre innholdet som jeg hadde håpet på. Ikke noe var særlig rystende eller nyskapende. Det blir litt vel tørt i lengden og som sagt, så savnet jeg mer noe fra det virkelige liv. Og litt mer om bakgrunnen angående demoner. Velskrevet og stødig oppslagsverk om et spennende tema, men savnet det lille ekstra, hva det enn måtte være ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TanteMamieAnn ChristinHarald KalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe Solbergritaoline