Hvem syns vel ikke at demoner er et interessant fenomen?

Jeg har noen sære interesser. Jeg er interessert i det mørke og det dystre. Liker alt som har med det overnaturlige å gjøre. Og grøss er noe jeg alltid har elsket på film og i bokformat. Det er fenomener som skiller seg ut og som liker å skremme. Jeg blir sjeldent skremt av filmer jeg ser og bøker jeg leser. Jeg blir heller fascinert og vil vite mer om diverse fenomener. Og noe jeg har vært interessert i lenge er demoner. Syns det er et interessant konsept. Det er noe som heter indre demoner (det har jeg en hel skokk av, jeg består ikke av noe annet, haha!) og det er demoner som hjemsøker hus/mennesker som bor i det. (Ikke hjemme hos meg, heldigvis, jeg har mer enn nok med mine indre demoner å hanskes med, haha!).

I boka Demoner: besettende djevler og andre ondskapsfulle vesen skriver Asbjørn Dyrendal (som er 1. amanuensis i religionvitenskap ved NTNU), om hvordan demoner er i forhold til det virkelige liv (han beskriver blant annet om en eksorsisme som skal ha skjedd i år 2000 i Vatikanet). Han tar også for seg hvordan demoner blir beskrevet i sammenheng med religion, i forhold til film og tv-serier og han tar for seg hvordan forskjellige demoner blir betraktet generelt oppgjennom årene.

Å lese denne boka var ikke bortkastet, men den ga meg heller ikke noe spesielt. Ikke mye mer enn det jeg visste fra før angående dette temaet, så boka var ikke særlig nyskapende. Og den var heller ikke så mørk som jeg hadde håpet på. Hadde håpet på at det ville inneholde noe mer nytt og kanskje noe mer fra virkeligheten. Noe mer sjokkerende enn sammenligning av skapningene med film/tv-serier for eksempel. Det blir litt vel tørt. Hadde håpet på noen sanne historier i tillegg, men det var det bare dessverre fåtall av, så det ble ikke helt den boka jeg hadde ventet meg. Noe spennende var den og ikke den kjedeligste folkloreboka jeg har lest, men jeg hadde vel ventet meg noe mer, men vet ikke helt hva.

Dette blir en kort anmeldelse siden dette er en oppslagsverkbok/faktabok så det er egentlig ikke så mye å anmelde. I hvert fall ikke sammenhengende. Derfor blir dette en kort anmeldelse i stedet. Og denne boka tilhører Humanist Forlags tematikk bokserie om forskjellige overnaturlige fenomener. Fra før av har jeg bare lest Hekser: Fra forfølgelse til fortryllelse av Rune Blix Hagen. Bokserien av forskjellige forfattere skriver om kjente og overnaturlige skapninger/fenomener, og jeg ikke ser bort i fra at jeg kommer til å lese resten av serien også. Noen må jo ha sære interesser også. Det har i hvert fall jeg.

Demoner ga meg ikke den mørke og dystre innholdet som jeg hadde håpet på. Ikke noe var særlig rystende eller nyskapende. Det blir litt vel tørt i lengden og som sagt, så savnet jeg mer noe fra det virkelige liv. Og litt mer om bakgrunnen angående demoner. Velskrevet og stødig oppslagsverk om et spennende tema, men savnet det lille ekstra, hva det enn måtte være ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Spennende at du har anmeldt denne boka! Har akkurat lest den og min anmeldelse av boka kommer når som helst;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Morsomt. =) Og har det blitt noe mer Stephen King lesing i det siste?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

JA! SKAl for alvor begynne å lese han framover tenker jeg. LEste noen noveller av han og det var spesielt en som var veldig bra. Den var i en grøssersamling skrevet og redigert av Tore AUrstad. Tror den het skrekkens mestere. Det var noen skikkelig saftige noveller der. Novellen til King var voldsomt lang. Tror den var på 30-40 sider, men den var veldig bra. Anbefaler absolutt den boka. Novellen handlet om et slags blobbemonster som levde rett ved en flytebrygge. Den var ganske grotesk og det er ikke ofte jeg har lest såpass makabre detaljer. Hvis du ikke har lest, bør du lese den. King er veldig god i denne fortellinga og beskrive menneskets sårbarhet og hvordan hver og en av oss oppfører seg i ekstreme situasjoner. Det er helt utrolig hvordan han får fram spenningen noe som gjør at det bare blir enda mer skummelt.

Har også sett to-tre nye King adaptasjoner. Den ene er 1922 som er på netflix. Den var ganske så bra. OG hovedrollehaveren gjorde en veldig bra jobb. Den var tankefull og den viste litt om hvordan det kunne være på bygda i 1922.

Geralds Lek var veldig bra. Bruce Greenwood og Carla Gugino spilte veldig bra. Den var ganske dyp og den viste hvordan hun taklet sine indre demoner. The moonlight man var det eneste som var litt teit. Der kunne de gjort det bedre, men ellers var den veldig bra. Har til og med hørt at filmen nesten er bedre enn boka.

Tror framover at jeg skal begynne på The dark tower på norsk. OG etter kan jeg har lest en del av serien tror jeg at jeg skal se filmen. Folk sier jo at den er så dårlig, derfor kan jeg se hvor stor forskjell det i så fall er på bok og film. The Dark tower er jo en veldig lang bokserie, så jeg må synes den er veldig bra for å fortsette til slutten.

Har også tenkt å se den originale IT filmen med Tim Curry og lese boka. Den tror jeg skal bli deilig å lese, Så også for ikke alt for lenge siden at Tim Curry fikk slag for noen år siden og det er derfor han er i rullestol. Har hørt han er manges Kult helt så jeg må dypdykke mer inn i han. Jeg er jo tross alt veldig glad i film. Tror jeg så TIm Curry i hjemme alene 2 hvor han spiller bra. Det er jo den filmen Donald Trump har en cameo.

HP LOvecraft er også en fyr jeg leste en novelle av. Han er også definitivt verdt å lese i fremtiden selv om han levde et veldig merkelig liv og også var en veldig merkelig person.

En ting jeg tror er at King kanskje kan få meg til å bli litt skremt han greide det i hvert fall med den blobb monster novella. Det må være psykologisk og jeg må kjenne de personene i fortellingen for å at noe skal gå inn over meg. NÅr noe er overfladisk er det vanskeligere å bli skremt. Du er på en måte langt unna og ser det utenifra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tim Curry er en av mine favorittskuespillere så du har mye å glede deg til når du skal se flere filmer med ham. Liker mange av hans sære roller. =) Og det er fint at du skal lese mer av Stephen King. Selv skal jeg lese The Outsider av ham i sommer som er hans nyeste. =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synd at Tim Curry ikke er så mye med lenger i filmer, men likevel skal jeg se mer av ham. Har lest Revolvermannen og er ute i toern. Den første boka var litt treig, men den andre er en delen er bedre og gjør at jeg får lyst til å lese mer. The Outsider har jeg ikke hørt om, men den høres bra ut;) Liker western stemningen man får fra the dark tower og kan heller ikke unngå å få assosiasjoner til serien Westworld mens jeg leser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hallo
Jeg syns noen ting fra boka er sant mens det andre er helt ........ Og det om guder har skapt menskene for å tjene han og mye annet, jeg syns du fornermer de som er muslimer og kristene og mange andre reglioner som har med gud å gjøre. Poenget er slutt med så mye bullshitt og start med noe som folk vet at det er sant eller noe spendene. du startet bra med boka (første kappittel) men gikk veldig dårlig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Lillian WhitingSilje UlsteinToveOle Jacob OddenesAlex NietoHelen SkogMaistreJulie StensethSverreHildeE .LesevimsaHeidiLibraritas vMarit MogstadMyStoryKnut HauglandIngeborgReidun SvensliBjørn SturødLine DahleJakob SæthreAndreas HenriksenEvaBoktimmyKaroline in WonderAstrid MarteAud- HelenMarteMarianne MSiv ÅrdalJeanetteLabbelineKarin BergsiljehusmorfornixAlice NordliLilleviBjørg Marit TinholtGVBeathe Solberg