Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Nok et bevis på at innholdet i frysedisken ikke når opp. Man kan misunne menneskene rundt Middelhavet deres matkultur. For en glutenallergiker er dett nesten syn å bli presentert for så mye pastafaglig snadder...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som avveksling kan denne vere midt i blinken - spesielt om ein er meir enn normalt interessert i restaurantbransjen og matlaging.
Bill Buford er ein forfattar/ redaktør som i godt vaksen alder vil lære meir om livet på kjøkkenet, og han går etterkvart heilt inn i det, blir lærling. Han skildrar det gastronomiske miljøet,både i New York og Italia.
Han skriv godt om det ganske barske hierarkiet som kjenneteiknar kjøkkenet i restaurantlivet - om alt frå oppvaskar til den øverste sjefen. Med innleving fortel han om korleis det er å vere kjøkkenslave - (Bent Stiansen seier i Forord at "Restaurantbransjen er kjent for å være en av verdens hardeste bransjer") - om alt hemmelighetskremmeriet i forhold til oppskrifter - måtar å lage og koke pasta på... ( og eg som trudde at det var enkelt!!) - og mykje meir....
Eg likte boka stort sett, sjølv om eg reknar meg som middelmådig på kjøkkenet, men siste sidene vart litt vel spesielle, avslutta med skumlesing.
Terningkast 4.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg Marit TinholtKirsten LundSolPiippokattaNicolai Alexander StyveKarina HillestadAnneWangIngvild STorill RevheimRandiAJakob SæthreKarin BergEirin EftevandMarenmarithcEster SIreneleserHedvigBeathe SolbergGro-Anita RoenHelge-Mikal HartvedtMarianne  SkageVibekeAndré NesseVariosaSiv ÅrdalIngebjørgHarald KSigrid Blytt TøsdalSissel ElisabethHilde Merete GjessingMads Leonard HolvikEllen E. MartolBirkaGroSynnøve H HoelLinda RastenAnne-Stine Ruud HusevågTanteMamieEirik Røkkum