Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Slekts- og lokalhistorie som angår meg siden det handler om mine forfedre. Greit nok skrevet, om ikke veldig spennende fortalt

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I den første boken For mitt blikk møter vi Anna Margrethe Leonore Figenschou. Hun er sju år da hennes far dør. På grunn av morens økonomiske tilstand blir Anna sendt til sin barnløse tante og onkel. Der må hun hjelpe med husarbeidet og Anna tar sin første steg mot et selvstendig liv. Anna er kjent for sitt rolige vesen, men bak skjuler hun lengsler og en stor sårhet, om livet hun hadde sammen med sine søsken. Anna drømmer også om kjærlighet.

For kjærlighetens skyld, bok nummer to, Anna er nå blitt husjomfru på handelsstedet Jupvaag på Sørøya i Finnmark. Her blir hun veldig godt tatt vare på, hun blir regnet som et familiemedlem. Men Anna har fortsatt denne lengselen, og nå er kanskje lengselen om kjærlighet den sterkeste. Hun blir kjent med den omreisende læreren Erik, og får sterke følelser for ham, følelsene er gjensidige.
Min lange reise ender her Dette er avslutningen på trilogien, her forteller Anna om hvordan hun som nygift gikk i land i Vadsø i 1888. Hun beskriver også hennes seksti års samliv med Erik og om de sju barna de fikk. Sentralt er også den strabasiøse evakueringen fra Finnmark i 1944.

Jeg synes at det var en fantastisk bra bok, alt stemte, språket, skildringene av både mennesker og naturen. Også likte jeg så godt at vi blir kjent med Anna gjennom to synsvinkler, oldebarnet er hennes jeg forteller og noen ganger er det Anna som forteller selv.
Anna er også skildret på en slik måte at mange nok kan gjenkjenne seg selv eller andre i personen Anna, vi kjenner nok kanskje alle en sterk kvinne som har måttet kjempe for et anstendig liv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Therese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill Revheim