Viser 11 til 13 av 13 omtaler

Leste denne for et par-tre år siden, og husker at jeg ble skuffet. Men jeg husket ikke noe mer, og siden dette er den eneste Nesbø-boka jeg har lest, måtte jeg nesten gi han en sjanse til. Starter derfor fra begynnelsen en gang til, og tar alle Harry Hole-bøkene i kronologisk rekkefølge.

Ble dessverre skuffet også andre gang jeg leste boka. Nesbø skriver bra, og har av og til en tørrvittig humor som er min stil, men her bommer han både på tempoet og troverdigheten. Jeg liker generelt ikke krimbøker som ikke virker troverdige, og dette er en av dem. Harry Hole føles ikke virkelig i denne boka, og måten Nesbø beskriver - eller ikke beskriver - følelsene hans på, gjør at Hole virker endimensjonal.

Jeg finner det lite troverdig at en australsk avis lager lett underholdning ut av et mord, slik Nesbø beskriver (at mediene generelt lager krimunderholdning ut av mord er nok et faktum, men det får da være grenser). Det virker også pussig at alt er i gjenge igjen umiddelbart etter at noen dør. Ingen får lov til å sørge i Flaggermusmannen, i stedet skal vi tusle videre i fortellingen. Spenningskurven er ustabil - starter i rolig tempo, tusler, rask gange, 50 meter av en 100 meter, og så er det tilbake til tusling. Rammehistorien og inndelingen i tre deler er også overtydelig.

Stadig overrasket over hvor lett det er å vinne Rivertonprisen. Håper Nesbø har mer å by på videre i forfatterskapet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er ikke den beste, men Jo Nesbø måtte jo starte et sted. Snømannen er klart best!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har begynt på denne en gang tidligere, men da ble jeg fort lei. Men har nå bestemt jeg skal lese bøkene om Harry Hole, så begynte på nytt. Synes boka var kjedelig i begynnelsen,men leste ele denne gang

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo Larsen