Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Den tredje boken om Robert Langdon er tradisjonen tro spekket med symbolikk og mystikk, puslespill og gåter. Dan Brown fletter inn mengder av kuriøse fakta, som i følge ham selv er helt reelle. Så langt, alt vel. Problemet er at selve fortellingen ser ut til å ha kommet i annen rekke, og mangler troverdighet. Den er til tider langtekkelig og uten fremdrift - jeg tror forfatteren med fordel kunne kuttet et par hundre sider. Videre er flere av detaljene irriterende upresise, spesielt terminologien som er brukt i forbindelse med datamaskiner og Internett. Men det er likevel hovedpersonens endimensjonalitet som er mest forstyrrende - Robert Langdon virker fullstendig blottet for et normalt følelsesliv, og er en minst like flat karakter som selveste James Bond.

Historien hadde nok fungert bra som Hollywoodfilm, men i bokform holder det ikke hele veien hjem. Interessante og kuriøse fakta trekker imidlertid opp helhetsinntrykket. Terningkast fire.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den tredje boka om Robert Langdon er veldig spennende og slukte hele min oppmerksomhet og tilværelse. Jeg elsket både DaVinci-koden og Engler og demoner, og denne var intet unntak. Ironisk nok klarte jeg å legge den fra meg på bussen da jeg hadde ett kapittel igjen og i min store fortvilelse kastet jeg meg over venner og bekjente som kanskje kunne låne meg den. Da jeg endelig fikk lest slutten ble jeg dessverre ganske skuffet, og i etterkant lurer jeg på om at det kanskje var meningen at jeg skulle legge den fra meg på bussen i akkurat det øyeblikket? Avslutningen på Robert Langdon trilogien ble litt daff og farger dermed terningkastet jeg gir boka: 4.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempett