Jeg ser at boken får veldig god kritikk. Selv finner jeg historien interessant, men boken som sådan forferdelig kjedelig.
En treg start. Men etter hvert som jeg fikk lest meg litt opp om historien bak denne romanen, ble den bare bedre og bedre. Mer om min leseopplevelse og sitat fra romanen finner du i dette blogginnlegget
Det skjedde mye i Kongens by, København, på slutten av 1700-tallet. Dette er historien om den unge, veke, og kanskje mentalt forstyrrede, Kong Christian den syvende av Danmark-Norge, hans meet unge engelske hustru og hans medhjelpere og motstandere i maktens korridorer. Hovedfokus er satt på kongens livlege, Struensee, Vi blir tattt med inn i en politisk maktkamp på liv og død, der den "eneveldige" kongen spiller en birolle. Forfatteren har (selvfølgelig) lagt til en rekke detaljer som aldri ville få plass i en historiebok. Den nærheten akkurat dette gir til personer og hendelser, gjør at man lever med i det man leser.
Enquist er en stor forteller. Denne boken inneholder også en av de fineste kjærlighetshistoriene jeg har lest.
Om man skal lære noe om det dansk-norske kongehuset, er denne perlen av en bok en alle tiders anledning. Alt er muligens ikke historisk korrekt, men man fornemmer stanken og forfallet.
Det lever under parykkene - det kryper og kravler. Struensee, ja han var først ute i Europa med en ny oppfinnelse - tannkremen...