Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Alt det som lå meg på hjertet. Levi Henriksen.
I jula har jeg hørt på julenoveller.
Levi kom med ei samling i 2005,og den ble Gyldendals mestselgende novellesamling. Denne samlinga kom i 2009.
Jeg er så glad i denne forfatteren, journalist, musiker og pinsevenn, som er så god på å gå tett inn i livene til de som sliter litt ved siden av og midt blant de som ikke sliter. Han har en helt egen evne til innlevelse og formidling, hvor han kombinerer sårhet og fortvilelse på en humoristisk og tenkevekkende måte, fra denne fiktive bygda Skogli, litt utenfor Kongsvinger.

Han har veldig mange veldig gode romaner også, og ei essaysamling, Postkort fra livets utkant, som er knallbra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg bare elsker stemningen som Levi Henriksen skaper i bøkene sine. Når han skriver kan jeg se og høre menneskene. Han har et stort hjerte for de han skriver om, og jeg liker de alle sammen. Det som er litt morsomt med Henriksen er at "kulissen" er den samme: Bygda Skogli med sine skoger og sin pinsemenighet, men menneskene og relasjonene mellom dem er forskjellig fra novelle til novelle. Dette i kontrast til Hemmingway (som jeg også elsker) hvor menneske (Hemmingway) er den samme gjennom alle bøkene, mens her varierer bakteppet fra bok til bok.

Hørte denne på lydbok og har samme problemer med noveller på lydbok som jeg har med bøker. Det blir for fort ferdig! Heldigvis har Henriksen flere bøker som jeg ikke har lest. Stort pluss at han leser selv. Nydelig å høre på. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Margrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTheaTherese HolmHarald KKirsten LundmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaske