Viser 1 til 3 av 3 omtaler

I alle år har Heyerdahl blitt latterliggjort for de teoriene han har kommet med, selv om han hver gang beviser at han hadde rett.
Så også med denne boken. Da Heyerdahl sa at han skulle jakte på hvor Odin kom fra ved å bruke Snorres kongesagaer som ledesnor for hvor de skulle lete, ble han som vanlig latterliggjort. Og denne gangen t.o.m. med en stor reportasje i NEWSWEEK INTERNATIONAL der 4 norske arkeologer harselerer med hele prosjektet. De samme som prøvde å få Russland til å nekte utgravinger i Asov!
Men som vanlig fortsetter Heyerdahl og som vanlig har han rett. Under utgravingene i Asov by fant de flere lag som gikk helt ned til hundreåret f.v.t.
Med dette som utgangspunkt, samt massevis av skriftlige kilder antok han at det som omtales som Odins hjemby i Snorre var Asov eller Asenes hov var korrekt. Så istedenfor å spekulere fant han ut at det beste er å se selv.
Spennende bok om vår fortid og hvor vi kanskje har vårt utspring.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Endelig noen som tar Snorre alvorlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste denne i jafs da den kom ut. Særlig fordi akademikere føyk i halsen på Heyerdahl. Det er nemlig ikke utenkelig at Odin var et menneske - på den tiden opphøyde alle såkalte ledere seg til guder. Selv den romerske keiser (hvilken har ikke peiling akkurat nå) måtte opphøye Kristus til en gud for å få slutt på forfølgelsen av de kristne slik at de kunne leve i harmoni sammen med det romerske folk (romerne var romslige sånn)! Det var litt uvant i begynnelsen fordi han og kollega skrev på en måte som lignet en samtale med input av fakta der det passet. Jeg vil gi boken en god femmer eller bedre (har ikke bestemt meg enda).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

RandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnneWangMarianne MHarald KBjørg Marit TinholtJarmo LarsenChristoffer SmedaasEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinBeathe SolbergBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigAvaAnne Berit GrønbechMarianne  Skage