Viser 1 til 3 av 3 omtaler

I Mexico, i nærheten av Mexicogolfen, lever perlefiskeren Kino en fattig, men forholdsvis lykkelig tilværelse sammen med konen Juana og den vesle sønnen deres Coyotito. En skjebnesvanger dag blir Coyotito stukket av en skorpion, og foreldrene hans tar ham med til byen slik at han kan bli undersøkt av en lege. Legen lar dem i klare vendinger få vite at behandlingen hans ikke er gratis og at det egentlig er under hans verdighet å behandle et indianerbarn. Samme dag finner Kino en kjempestor og kostbar perle som vekker håp om økonomisk trygghet og et bedre liv for den lille familien. Nyheten om Kinos funn sprer seg som ild i tørt gress i den lille byen, der den vekker misunnelse og begjær. Kino innser at det gjelder å få solgt perlen så fort som mulig, men det skal vise seg å være lettere sagt enn gjort.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Perlen. John Steinbeck.
Hvem sitter ikke igjen med varige mén etter å ha lest Om mus og menn av samme forfatter?
Jeg las den når jeg var svært ung, og den har gitt varig inntrykk. Så godt inntrykk at når jeg igjen prøver meg på Steinbeck så vil jeg at det skal være bra, men dessverre har jeg to ganger lagt fra meg Vredens drue pga et grusomt konservativt språk. Kåre Willock vil nok like språket. Få en nyovetsettelse, NÅ!
Perlen lånte jeg som lydbok. Den handler om en fattig familie i et fattig strøk, som selvfølgelig trenger penger, og har denne tilsynelatende verdifulle perlen - som viser seg å gi dem bare trøbbel.
Tror forfatteren het drøfter dette med identitet. At hvis vi har en posisjon i andres og egne øyne, skal det svært mye til for å komme seg ut av den. Og om rikdom egentlig gir lykke.
Ikke noen stor opplevelse dette her. Setter heller på litt musikk. Freedom is just another word for nothing left to loose. Janis Joplin.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en tankevekkende bok om hva som skjer når lykken plutselig står i døren hos en familie i et miljø hvor alle er like fattige og ikke har all verdens utsikter til bedre kår. Skildringen av hva som skjer med den fattige familien som har funnet en verdifull perle, og ikke minst med omgivelsene, er fascinerende. Til slutt ønsker den fattige familien at de aldri hadde funnet perlen, fordi den bare bringer ulykke. Misunnelse fra omgivelsene har da ødelagt alt for dem.

Til å begynne med syntes jeg Thoralv Maurstads opplesning var vel svulstig, men det vennet jeg meg fort til.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaFrode Øglænd  MalminJohn LarsenTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenKirsten LundRuneAvaHarald KAud- HelenInge KnoffJulie StensethStig TIngunn SHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly Duck