Dette er en tankevekkende bok om hva som skjer når lykken plutselig står i døren hos en familie i et miljø hvor alle er like fattige og ikke har all verdens utsikter til bedre kår. Skildringen av hva som skjer med den fattige familien som har funnet en verdifull perle, og ikke minst med omgivelsene, er fascinerende. Til slutt ønsker den fattige familien at de aldri hadde funnet perlen, fordi den bare bringer ulykke. Misunnelse fra omgivelsene har da ødelagt alt for dem.

Til å begynne med syntes jeg Thoralv Maurstads opplesning var vel svulstig, men det vennet jeg meg fort til.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Ja, virkelig en tankevekkende og tidløs bok, symbolikken i boka vil nok ikke foregå så lenge menneskeheten består.
"Primitiv adferd" som denne ser vi vel daglige eksempler på.
"Perlen" er virkelig en liten perle i hans forfatterskap, synest jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er mange år sidan eg har lese bøker av John Steinbeck. Hadde nesten gløymt for ein fantastisk forfattar han er. Har lese Perlen nå. Det er er ei lita bok, skriven i eit enkelt, lettfdatteleg språk. Men ho har ei djuptgripande handling og ein bodskap som er relevant til alle tider. Skildringane av hovudpersonane er gode og truverdige. Eg har fått lyst til å lese omatt fleire av bøkene til Steinbeck.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaEllen E. MartolAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit RgretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn S