Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Jack er fire år, da han og moren, Alice, reiser fra Toronto for å lete etter faren, William. William er kirkeorganist, og han har forlatt Alice. Alice er tatoveringskunstner, og William samler på noter i form av tatoveringer. Drømmen hans er å fylle kroppen helt.

Reisen til Alice og Jack, går først til København, så Oslo, Stockholm, Helsinki og Amsterdam. I alle byene oppsøker de andre tatovører som kjenner til William. Kanskje en av dem kan avsløre hvor han gjemmer seg, for det hele utvikler seg til en katt-og-mus-lek.

Oppi alt dette får vi Jacks betraktninger, og det er både rørende, komisk og interessant. Det er en uvanlig oppvekst, og det blir vel så selsomt da de er tilbake i Canada. Jack begynner nemlig på en jenteskole, som har lempet på inntaket, så noen gutter også har adgang. Men, det er de eldre jentene som fanger Jacks interesse.

Etterhvert blir Jack både beryktet og berømt som skuespiller i Hollywood. Hans forhold til eldre kvinner former ham, og når han står på scenen, er det alltid faren han spiller for.

En stor roman om oppvekst, jakt på en far, svik, og kjærlighet. Irving skriver drivende godt, og historien er fengende og medrivende.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En veldig omfattende bok! Måten han bygger opp historien og samtidig "skjuler" historien er enestående, og veldig typisk John irving. Dette er noe han kan! Denne boka er et prakteksemplar på at det bestandig er to sider av en sak. Det som trekker ned for min del er at den blir litt vel langtekkelig for min smak og jeg synes ikke den behøver å være på 863 sider, kunne med fordel vært forkortet litt uten at viktige hendelser, personer etc måtte bli redigert bort. Alle hovedpersonene og bipersonene er uten tvil det som gjør boka,hans fabelaktige fremstilling av scener, personlighetene og handlingene er definitivt også en del av bokas sjel.
Jeg vil ikke kalle den for hverken en favoritt eller en "must read", men den er absolutt verdt og lese! Og jeg vil tro denne er en stor favoritt blant Irving-fansen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenKirsten LundFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenHarald KSynnøve H HoelSiriStig TLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MChristofer GabrielsenTanteMamiePiippokattaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg Ristvedt