Viser 1 til 1 av 1 omtaler

For en murstein! Men en gullgruve om en har sans for internasjonal politikk. Her trekkes det linjer fra Frankrikes Richelieu på 1600-tallet til oppløsingen av Sovjetunionen på 1990-tallet. Men boka er også rik på detaljer som kan virke avsporende, var det ikke for at Kissinger (og hans flittige medarbeidere) sørger for å bringe leseren til sans og samling ved slutten av hvert kapittel.

En svakhet er likevel at kapitlene blir lengre fram mot vår egen tid. Hele tre kapitler brukes på Vietnam-krigen og ikke minst Kissingers egen rolle i fredsforhandlingene på 1970-tallet. Det blir mer selvbiografi enn historie; mer vekt på USA enn resten av verden. Likefullt en grundig og briljant bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Harald KTine SundalHildeKirsten LundToveLinda NyrudHeidiTine VictoriaJulie StensethHelen SkogAndreas BokleserTone HTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid SæverhagenHilde MjelvaConnieBjørn SturødThea