Viser 1 til 4 av 4 omtaler

En flott historie i et ukjent miljø

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hervé Joncour er handelsmann. Varene han selger er silkeormegg. Eggene kjøper han i Afrika en gang i året. Grunnen for en så lang reise, er at de europeiske eggene har fått pest. Til slutt skjer det samme med de afrikanske, og Hervé og byen hans får et stort problem. Den lille franske byen, er ledende innen silkeproduksjon, og nå er livsgrunnlaget truet. Mannen som reddet Hervé fra en militær karriere, Baldabiou, vet råd. Hervé må dra til Japan, men det er farlig. Japan har vært et lukket land, som ikke er overvettes begeistret for utlendinger. Heldigvis for Hervé har Baldabiou forbindelser, og dermed kan han legge ut på den lange og farefulle ferden til verdens ende. Året er 1861.

Vakker og søt liten bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sikkert en grei kortroman for dem som har sansen, men jeg tok ikke historien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så langt (s.21) et behagelig bekjentskap. Her er et eksempel på den lett tørrvittige, elegante prosaen:

"Silkeprodusentene i Lavilledieu var alle, i større eller mindre grad, pene og skikkelige mennesker og ville aldri ha drømt om å bryte så mye som en eneste lov i sitt eget land. Tanken på å gjøre det på den andre siden av kloden forekom dem likevel rimelig fornuftig."

... Bekjentskapet fortsatte lenge å være behagelig, selv om humoren forsvant. Til gjengjeld bød teksten på poesi, rytme, mysterium og eventyr. Dessverre opplevde jeg avslutningen som plump og umusikalsk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeKirsten LundAkima MontgomeryHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol Skipnesgretemor