Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Jeg fant denne boka på et loppemarked og ble nysgjerrig på tittelen, men jeg hadde ingen store forventninger. Da jeg begynte å lese den ble jeg imidlertid veldig positivt overrasket og absolutt grepet av historien, det jeg lærte fra den og av fortellerstilen!

Boka handler om kvinnen Tashi som stammer fra et ikke navngitt sted i Afrika, men som bor i Amerika og går under navnet Evelyn der. Hun kjenner en sterk dragning mot den kulturen som hun stammer fra, olinkaene (oppdiktet), og til det grusomme ritualet med omskjæring av jentebarn. Resten av historien må du lese og oppdage selv..

Selv om historien, stammen og hovedpersonen er oppdiktet, så er temaet høyst ekte og aktuelt. Jeg liker å lære om stort og smått ved å få opplysningene vevd inn i spennende fiksjon, og i denne boka gjorde jeg nettopp det. Jeg klarte ikke å legge den fra meg før jeg var ferdig, og jeg har fått et ektefølt engasjement mot det fryktelige omskjæringsritualet av jenter som dessverre skjer rundt oss den dag i dag.. Les den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

DannyEgil StangelandAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne Berit GrønbechKnut HauglandNina SolåsRoger MartinsenInger-LiseLeseberta_23Kirsten LundToveBjørg  FrøysaaRandiAHilde H HelsethTone HGrete AastorpsiljehusmorMarianne MHarald KMarianne  SkageJan-Olav SelforsTheaTove Obrestad WøienReadninggirl30NorahJarmo LarsenPiippokattaToneTrude JensenAnniken RøilAud- HelenTor-Arne JensenElisabeth SveeVioleta JakobsenlesefolenJan Arne NygaardTralteHeidi HoltanMari BaardsethSigrid Blytt Tøsdal