Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Skal du lese EN roman relatert til PRIDE i sommer, vil jeg anbefale «Villskudd» av Gudmund Vindland fra 1979. Handlingen er lagt til 1960-tallets Oslo, noe som gir et innblikk i hvordan det var å være skeiv før den beryktede lovparagraf 213 som forbød sex mellom menn - ble oppløst og ferden mot bedre tider startet. Vi møter den 15 år gamle arbeidersønnen Yngve og hans dypt religiøse klassekamerat, Magnus, som utvikler nære følelser for hverandre og eksperimenterer seksuelt. Men hvordan håndterer de det å finne seg selv som en minoritet, det å bli jaget av politi og det å bli avvist av helsevesenet?

I "Villskudd" har fremdeles en konservativ kirke stor innflytelse på samfunnets tilnærming til homofili, politiet jager homofile og om man tror det vil hjelpe å vende seg til lege eller selvstudium av psykologi – må man tro om igjen.. Men boken viser også en varme og "fighting spirit" som har inspirert- og bør fremdeles kunne inspirere mange til å se at det finnes en vei, man er ikke alene og at det nytter å kjempe! Og at størst av alt er kjærligheten, ikke sant?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvor mye vannvittighet kan man få plass til i mellom to permer. Boken var utrolig morsom og underholdende. Terningkast 6.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne M