Tekst som har fått en stjerne av Stine Aske:

Viser 1 til 6 av 6:

Lars Mytting har klart det igjen, og jeg har kost meg glugg ihjel! En liten stund i begynnelsen var jeg litt skeptisk og sukket over at dette hadde jeg da lest før: historien om nypresten og bondejenta, - men jeg skal hilse og si at historien fort tok av fra klisjéen! Jeg har også med årene utviklet en viss skepsis til historiske romaner og undrer meg ofte over om det som fortelles kan stemme. Men her skjønte jeg fort at forfatteren var på trygg grunn, og jeg ble i steden veldig imponert over all kunnskapen som veltet frem, om alt fra stavkirkenes konstruksjon til kunstnerkretser i Dresden og til Kvinneklinikken i Kristiania! Midt i alt det realistiske er imidlertid forbindelsene til fortiden svimlende tilstede, og det er også helt etter min smak! Noen ganger synes jeg nok disse overnaturlige forbindelsene ble i overkant virkelighetsnære, men jeg svelget det glatt, - det er en fantastisk historie! Innimellom gikk tankene mine til Falkberget, både på grunn av konstellasjonen sterk bondejente – prest – tysker og den glidende overgangen mellom drøm og virkelighet. Falkbergets verden var jo på Røros, mens Myttings er i Gudbrandsdalen, og for en som kjenner litt til språket og dalføret er det så deilig å bli tatt med dit! Jeg gir terningskast seks!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Akkurat ferdig! Boken oser av gamle tjærebredde stavkirker, overtro og gamle sagn og gjenstridig klokkeklang! Utrolig bra, var vanskelig å legge fra seg! Anbefales på det varmeste! Mytting kan mer enn å stable ved, MYE MER!

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Jeg er helt enig med deg.. Var noe veldig spesielt med stemningen som denne boken formidlet.. :) Jeg ga den en sekser..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjempebok! Brekkekkel som en kjenning ville ha sagt. Stalker-roman av verste klasse! Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siden jeg er en fotballelsker så slår jeg til på dette tipset. Har jo noen favoritter på balløya gjennom tidende, kanskje de dukker opp her...?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg likte bibliotekarene fordi de var så rolige og ordentlige og stille - og hjelpsomme også. Jeg fant raskt ut at hvis du var ute etter en bok de ikke hadde, bestilte de den gjerne - kostnadsfritt. Kommunestyret betalte fordi kommunestyret mente lesing var bra for sjelen, og de ville oppmuntre til det på alle måter de kunne. Jeg tenkte det måtte være tilfredsstillende å arbeide for en institusjon med så høye idealer og bestemte meg for at etter å bli nevrolog eller astronom, ville bibliotekar sikkert være mitt tredje valg.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Karen RamsvikNina SolåsJulie StensethHeleneAnna-PiaRufsetufsaAleksanderLene AndresenJan Arne NygaardAstrid MarteEllen E. MartolLibraritas vAnne-Stine Ruud HusevågAlice NordliTorill Elisabeth RevheimLilleviHilde VrangsagenTheaRisRosOgKlagingGro Anita MyrvangHarald KGroMarianneSimen "Boktimmy" IngemundsenMarteskognymfenBeathe SolbergHilde SBertyLisbeth Kingsrud KvistenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAneRagnhild SLellinoronilleErlend Risvik PaulsenReidun SvensliKristinInger-LiseLeseberta_23Leselinda