Tekst som har fått en stjerne av ann iren:

Viser 1 til 19 av 19:

Veldig flott lesing. Dybde, med simpel forteljarteknikk, alt i alt om karakterar som du kjem til å huske, både for det gode og det vonde. Vi alle har til tider måtte oppleve skuffelsar og jordskjelv, og dinne boka er definitivt eit flott eksempel på det.
Den kjeme til å varme brystkassa di.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøkene mine stinker svette og slit; jeg kan fullt ut godta at de river våre åndsaristokrater i nesen. Jeg har ofte slitt med å få dem til, så å si mot min vilje, og det vil si mot alles vilje. Dette skyldes en bestemt åndelig innstilling, som til slutt er blitt en kronisk åndelig spenningstilstand. Det er som jeg har fått mine ti bud sydd inn under huden; hvis jeg lar det gå en dag uten å skrive, svir det i arret; hvis jeg skriver altfor lettvint, svir det også.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Men jeg får ikke sove, ligger på ryggen, øynene lukket, håper at noen skal komme, at noen plutselig skal åpne døren, mamma, at noen skal komme inn døren med kakao, med varme hender, at noen skal ta det rotete hodet mitt i hendene, ruske det forsiktig, riste puten min, sette seg på sengekanten og si kloke, erfaringsbaserte ord som gjør at du tror at ingenting noen gang vil komme til å gjøre seg vanskelig for deg, at det bare er å løpe ut i det, at det hele vil ordne seg av seg selv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har hørt at dersom man smiler uten at noen er til stede, er man lykkelig. Hvilken artigfrans var det egentlig som sa det?

Godt sagt! (22) Varsle Svar

Jeg åpna vinduet og fikk byen midt i fleisen, så over alle hustakene, lurte på hvor mange ensomme mennesker det fantes der, hvor mange gærne, skeive, dumme, forvirra, forbanna mennesker som levde i den kokende byen.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Vi begravde den dagen etter, min far, min bror og jeg, jeg foreslo at vi ikke skulle grave den så veldig langt ned, i tilfelle den ble bedre, og ville opp igjen. Far sa: nå er den død og begravet. Det er det samme om det er ti centimeter eller ti kilometer under jorden. Det finnes ingen retur, gutten min. Herfra blir du bare eldre.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Om ein vil vite noko om kva nordmenn les, kan ein spare seg den tunge vegen til biblioteket. Då må ein heller gå på Narvesen

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Psykologisk blir vi født i løse biter. Å vokse opp er å samle bitene, i håp om å bli et helt menneske.

Godt sagt! (26) Varsle Svar

en katt / på youtube / gjør noen rart / og faren din / vil chatte / om det

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Livet, sa Kierkegaard, kan bare forstås baklengs, men det må leves forlengs - med blikket rettet mot noe som ikke eksisterer.

Godt sagt! (18) Varsle Svar

Jeg er en romantiker og film appelerer til romantikere. Store ideelle forestillinger om verden. Vakre kvinner. Store forventninger og stor fallhøyde. Facinert av filmens nostalgiske elementer. Det sentimentale og melankolske. Lengselen etter enklere tider. Lengsel frem i tid, eller tilbake. Men alltid lengsel.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

EVENTYR: At du står stille slik, en kveld i en høyblokk i et land, lener deg ut av vinduet da du med ett faller ut i snøværet, i luft, men du treffer aldri bakken, faller gjennom både epleskallskorpe og mantel – og opp fra jorden i et annet land og suges opp mot et vindu, kravler inn i høyblokken, blir boende der.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Nei, Mattias," og så, stille, rolig: "Jeg kommer til å gå fra deg." Så ser hun ned, ser bort, og jeg vet at hun mener det. Emergency lift off. Game over. Før du får en sjanse til å blunke.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg var en død mann, fordi jeg stadig bøyet meg for den påtvungne tanke, at verden hadde rett og jeg selv urett. Autoriteten påstår om seg selv at den er sann. Retten påstår at den er rettferdig. Makten sier om seg selv at den er friheten, - fordi friheten består i å innse nødvendigheten, som er å bøye seg for makten.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg skriver altså litt nesten hver dag, men det hjelper ikke stort, fordi jeg omhyggelig unngår å skrive et eneste ord som har med sannheten å gjøre.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hvis du er ensom når du er alene, er du i dårlig selskap.

Jean-Paul Sartre

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg hadde sluttet å virke, hadde jeg. Ja. Ute av drift. Fra i dag sluttet dagene å ha nummer, de ble bare tirsdager. Fra i dag var jeg ikke lenger et tannhjul i maskineriet. Fra i dag av var jeg endelig ødelagt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Unfortunately, the clock is ticking, the hours are going by. The past increases, the future recedes. Possibilities decreasing, regrets mounting."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du skal ikke leve som om morgendagen var den siste. Du skal leve som om du allerede var død.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Roger MartinsenHilde AaLogikaLailaEmilie GeistÅsmund ÅdnøyEli Svendsen Heie HaugerudKathrineDaffy EnglundChrissieKarin  JensenKarin BergMarianne  SkageReadninggirl20svarteperJarmo LarsenVibekeKaren RamsvikVannflaskeEivind  VaksvikMonica CarlsenJulie StensethKirsten LundCathrine PedersenSten Vidar WigandAud- HelenSynnøve H HoelTonesen81ToveTore HalsaTralteIngunn ØvrebøElin FjellheimgretemorBjørn SturødAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHelena EReidun SvensliHarald KDressmyshelf