Tekst som har fått en stjerne av Grete Duna:

Viser 1 til 8 av 8:

Ser at flere er skuffet over denne siste boka fra Jussi Adler-Olsen. Jeg syns ikke det var fullt så gæærnt. Riktignok ble det mye New Age stoff her, men det er også en bransje som det er viktig å sette søkelys på. Alternativer som astrologi, hypnose, soltilbedelse, tarot, aura-analyser osv. er det mye penger i, og mange har latt seg lure til å bruke mye penger på slike tilbud. Mange lar seg lure inn i alternativbegelser, - og der kan veiene bli kronglete. Noe det også blir i denne boka for Carl, Assad og Rose, når de skal prøve å finne ut av en gammel sak på Bornholm, der ei ung jente ble kjørt ihjel og bilføreren stakk av fra stedet. Etter mye om og men og ad omveier finner de til slutt fram til en kompromissløs soltilbedersekt på Øland.
Joda. Jeg må innrømme at jeg er fremdeles sjarmert av Assad, Rose og Carl.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Synes virkelig at Jussi har gjort det igjen, om ikke enda bedre. Synes "Marco-Effekten" har alt, spenning, overraskelser, troverdighet, et levende språk og karakterer. Her møter vi mange ulike kriminelle, grådige bankfolk og statlige tjenestemenn. Kan også nevne iskalde frontfigurer for kriminelle nettverk som holder sin familie og klan som fanger. Forfatterens fremstilling av de kriminelle er at de er sammensatte mennesker, fordi noen av de er ofre. Boken har ikke bare spenningen, men humoren er også tilstede. Hadde noen latteranfall av Assads kamelhistorier. Virkelig en forrykende thriller. Anbefales på det sterkeste.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er bra vi her inne har forskjellig smak. Bøkene til Fjell gikk ikke inn hos meg. Synes ikke språket flyter, eller at personene blir levende. Jeg henger meg også opp i setningsoppbygnningen enkelte steder, i stedet for i handlingen. Ikke bra. Samtalene mellom personene opplever jeg ofte som kunstig og tegneserieaktig. Likevel liker jeg " Skyggerom" bedre enn "Tysteren". Synes Adler- Olsen, Lier Horst og ikke minst paret bak pseudonymet Kepler er i en annen liga. Fikk "Sandmannen" mens jeg var midt inni " Skyggerom". Denne ble jeg dratt inn i, og jeg ble der til siste side, før jeg gjorde meg ferdig med Fjells siste...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mulig den store feilen her er at denne boka markedsføres som krim. For en krimelsker er den i hvert fall elendig. At løsningen på seriemord og hærverk er at gjerningspersonen er et spøkelse, er i beste fall latterlig. Det er lenge siden jeg har blitt så skuffet over en bok! Ikke syntes jeg den var noe skummel, heller - mer komisk.
Språklig byr boka på lite å glede seg over etter mitt syn, enten den nå skyldes forfatter eller oversetter. En oversetter av krim og skrekk bør minimum beherske forskjellen på hang og hengte.
Det jeg synes er bra med boka, er skildringene av ulike steder på Island, og utviklingen i de 2 parallellhistoriene fra nåtida - hvordan de gradvis får tangeringspunkter, og hvordan saken med sønnens forsvinning til slutt løses.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var et slit å komme gjennom denne boka. Den engasjerte meg ikke, og i tillegg synes jeg at oversettelsen var dårlig.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg klarer ikke å bli ferdig med denne boka. Jeg fikk den anbefalt av ei venninne som syntes den var såå bra og hun sa jeg måtte lese den. Jeg har ikke oppdaget det samme som henne. Jeg tror jeg har manglet rundt 50-70 sider i en uke, jeg leser i den hver dag, men det virker som om jeg aldri blir ferdig.

For meg var ikke dette en god grøsser/krim. Det mangler mye for at denne scorer noe særlig hos meg. Men hver sin smak.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Heilt enig, dette var uhyre svakt. Tok meg sjølv og i å tenka at stilane eg skreiv på ungdomsskulen hadde høgare nivå ein dette. For ikkje å snakka om idiotiske faktafeil om dataspel, driv ein ikkje med faktasjekk lenger? Eg fniste høgt for meg sjølv då Dan og Jonas spelte World of Warcraft og sprengte bilar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vil absolutt anbefale de to første bøkene. Askepott, den aller første, er en pageturner fra ende til annen. Den finnes i pocket. http://www.haugenbok.no/resverk.cfm?st=free&q=askepott%20ohlsson&p=1&r=2&cid=218007

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

GroLisbeth Kingsrud KvistenSynnøve H HoelLesevimsaIngunn SBeathe SolbergMonica CarlsenLinda RastenElin FjellheimHeidi LiJosefineLinda SolheimBjørn Erik Strand-HanssenellinoronilleKrishErikfornixJon RyeMarkus SHarald KDiddiAnjaElinBeLine DahleEivind  VaksvikVidar KruminsKnutMMarit AamdalDolly DuckÅsmund ÅdnøytuhamreBjørn SturødLeseaaseJulie StensethTone SundlandToneAud- HelenIdalillianerGunn Duaas